ZAJEDNIČKO ŠTO VEŽE SREBRENICU I NAPAD NA IZRAELSKU AMBASADU U BEOGRADU TREBA TRAŽITI UPRAVO U VUČIĆU I NJEGOVIM REŽIRANIM DOGAĐAJIMA!

Povezivanje Rezolucije Ujedinjenih naroda o genocidu u Srebrenici sa napadom srbijanskog državljanina na srbijanskog policajca u Srbiji je na nivou političkog ludila kojim se želi opravdati nastavak zločinačke i genocidne politike srbijanskih vlasti prema Bosni i Hercegovini.

Istup predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će se ispitati da li je rezolucija o Srebrenici motiv za napad, sramotan je i potpuno iracionalan pokušaj povezivanja žrtava genocida sa kontekstom terorizma.

Zloupotreba situacije u kojoj se dogodio napad, koji je okarakteriziran kao teroristički u Beogradu, a vinovnici su svi srbijanski državljani, skandalozna je i nema apsolutno nikakve veze niti se napad može bilo kako dovesti u vezu sa rezolucijom.

Radi se o brutalnoj manipulaciji s ciljem destabilizacije i pravdanja zločinačke politike opravdavanja genocida i slavljenja ratnih zločina.

Vučić je ovakvim istupom prevazišao i samog sebe, a to nije nimalo lahko.

Nedžad Koldžo

NAPRIJED!