HITNA ZAŠTITA JAVNIH DOBARA I OTKLANJANJE POTENCIJALNIH OPASNOSTI PO STANOVNIKE NOVOG SARAJEVA!

Osim pitanja šta neke ljude navodi na vandalsko ponašanje, vječno pitanje je i zašto se neizbježnom zubu vremena prepušta uništavanje onoga što čovjek može spriječiti ili popraviti.

Zar su nam (za bilo šta) krivi mostovi na bosanskim rijekama, da bi se skrnavili?

Naravno da ne. Krivi su oni koji ne vide vrijednosti u bilo čemu, pa smatraju da mogu uništavati javna dobra, kao i oni koji ne rade svoj posao, a pri tome su za to veoma dobro plaćeni.

Mostovi na Miljacki svjedoci su različitih historijskih perioda Sarajeva i svaki od njih ima svoju jedinstvenu priču. Najbolji način upoznavanja grada je šetnja duž Miljacke i preko njenih lijepih mostova.

Most malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva ili “Bosmalov most” je most preko Miljacke koji je sagrađen u okviru pete sarajevske transverzale, a svečano je otvoren 2005. godine. Spaja glavnu ulicu na Čengić Vili s Bosmal City Centrom, po kome je dobio nadimak.

Ovu prelijepu građevinu je napao neizbježni zub vremena, pa na pojedinim mjestima predstavlja čak i opasnost za prolaznike. Drvene daske, koje su joj odozgo štitile bočne ograde, na mnogim mjestima su uništene, tako da su se ukazali veliki, zahrđali ekseri.

I niko da reaguje, niko da organizuje neophodnu sanaciju, kako bi se sačuvao jedan od ljepotana Miljacke i našeg Novog Sarajeva.

Zašto?

Tražimo od nadležnih da se odmah angažuju na zaštiti javnih dobara i otklanjanju potencijalne opasnosti za stanovnike Novog Sarajeva, kao i svih prolaznika!

Jasmina Ljutović-Katana