PRITISAK NA PATRIOTSKE NOVINARE! BHRT DA ODMAH PONIŠTI ODLUKU!

Progon i sankcioniranje novinarke i urednice BH radija 1 Enise Hajdarević-Šojko, zbog toga što je u programu pustila patriotsku pjesmu Branioci Sarajeva, sraman je i skandalozan čin uprave javnog emitera.

Dok se u javnom prostoru nekažnjeno negira genocid i slave ratni zločini, krše zakoni i ustav, nadležnima na BH RADIO 1 je sporna pjesma koja slavi odbranu države Bosne i Hercegovine.

Sramna je i šutnja novinarskog esnafa i udruženja koja još uvijek nisu javno stala iza urednice Hajdarević-Šojko, iako ničim nije zaslužila ovakvu vrstu progona.

Naprotiv, zaslužila je svako priznanje i podršku zbog brige i zaštite baštine BiH, koja uključuje i patriotske pjesme iz vremena odbrane BiH od agresije. Naprijed! upućuje riječi podrške urednici Hajdarević-Šojko, te nudi i svaku vrstu radno-pravne podrške u zaštiti njenih prava koja su nesumnjivo i brutalno prekršena. I ne samo to, ovim se želi zabraniti i drugima da objavljuju sadržaje koji čuvaju tekovine odbrane Bosne i Hercegovine.

Navedeno nije samo napad na urednicu, nego na sve nas koji smo bili u odbrani države.

Tražimo od uprave BHRT-a da odmah poništi odluku o sankcionisanju urednice i smijeni osobe koje uvode cenzuru patriotskih sadržaja na državnom javnom emiteru.

𝐍𝐀𝐏𝐑𝐈𝐉𝐄𝐃!

𝐀𝐌𝐈𝐍𝐀 𝐀𝐋𝐈𝐇𝐎𝐃Ž𝐈Ć