1. Enida Imamagić

Poštovani sugrađani,

Pred nama su novi izbori za načelnika i vijećnike u našem gradu. Ukratko, uskoro ćete vi odlučivati o tome kakav kvalitet života ćemo imati u narednim godinama. 

Družili smo se prije četiri godine, razgovarali i zajedno analizirali probleme u Varešu, tražeći rješenja i nove ideje.

Stoga, neću se fokusirati na sebe, već ću govoriti o prošlosti i budućnosti, jer su povezani na način koji samo građani Vareša razumiju.

Moje ime je Enida Imamagić, rođena sam u Varešu i veliki dio života sam provela ovdje. Živjela sam u četiri zemlje Evrope, završila fakultet ekonomskih nauka u Njemačkoj i prije 15 godina, zajedno sa porodicom, ponovo doselila u moj najdraži grad.

Kao zajednica, imamo jedinstvenu priliku da izgradimo Vareš i regiju u značajan ekonomski centar zahvaljujući rastu svjetske potrebe za rudarenjem i mineralnim sirovinama.

Dozvolite mi da Vam danas postavim pitanje: Da li kao stanovnik Vareša osjećate poboljšanje u svakodnevnom životu, bolju kupovinu, bolje ceste, parkinge i infrastrukturu?

Nažalost, ništa od toga. Općinska administracija s trenutnim načelnikom nije uspjela pratiti brzi razvoj rudarenja i propuštene su mnoge prilike u protekle četiri godine. Grad je ostao neuredan, s sporim djelovanjem i bez ideja.

A možemo drugačije! Imat ćemo u oktobru ove godine opet šansu da iskoristimo ovaj nevjerovatni razvoj industrije u našoj zajednici i da sve okrenemo u korist nas, građana koji su ostali ovdje.

Nemojte dozvoliti da naredne četiri godine slušamo istu retoriku i prazna obećanja. Pogledajte oko sebe i donesite odluku kojom mijenjamo percepciju Vareša.

Kao privrednik, uviđam slabosti u sistemu upravljanja našim gradom i teškoće u poslovanju zbog prekomjerne administracije koja se oslanja na mali broj privrednih subjekata.

Ako budem izabrana za vijećnicu, fokusirat ću se na razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Varešu, što će doprinijeti razvoju cijele regije. Rješenje za bolji život u Varešu je jednostavno: poboljšati punjenje gradskog budžeta i transparentno trošiti sredstva za unapređenje života građana.

Kao nositeljica liste Pokreta NAPRIJED! pozivam Vas da podržite našu listu kako bismo zajedno realizovali ove politike i osigurali bolje sutra za sve nas.

S poštovanjem,

Enida Imamagić