1. Tarik Smajić

Poštovani sugrađani,

Danas, kao što svi znate, živimo u vremenu kada su promjene neophodne. Naša zajednica, naš grad, zaslužuje bolju budućnost, i to je ono što me dalje motivira. Rođen 6. augusta 1996. godine, odrastao sam u Visokom uz vrijednosti koje nas vežu – vrijednosti koje se temelje na uzajamnom poštovanju, radu i odgovornosti.

Kao zamjenik direktora kompanije “Vizija“ d.o.o. u Visokom, svjestan sam budućnosti koja nas očekuje. Naša privreda treba podršku, a naši poljoprivrednici zaslužuju sistem koji će im omogućiti da razvijaju svoje potencijale. Znamo da su izazovi s kojima se suočavamo veliki, bilo da se radi o ekonomskim preprekama, ili nedostacima u infrastrukturi. No, uvjeren sam da zajedničkim snagama možemo pronaći rješenja.

Gradska uprava, na čelu sa vizijom koju želim podijeliti s vama, mora postati servis svim građanima. To znači efikasno rješavanje zahtjeva svakog pojedinca, otvorenu komunikaciju i suradnju sa svim sektorima – od zdravstva do obrazovanja, od privrede do kulture, bez obzira na složenost postojećih nadležnosti. Naš pristup će biti transparentan i inkluzivan.

Želim se osloniti na vas, dragi sugrađani. Zajedno možemo graditi mostove među raznim segmentima našeg društva. Želim vas čuti, vaše ideje i prijedloge jer vi ste ti koji najbolje poznajete potrebe naše zajednice. Kroz naš Program “4 PLUS 4“ zajedno možemo i moramo    razvijati strategije koje će osigurati održiv rast i prosperitet za sve u Visokom.

Grad Visoko mora biti mjesto u kojem svako ima jednake prilike za uspjeh, gdje mladima dajemo šanse, a starijima poštovanje i dostojanstvo. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost za naš grad i upravljamo njime na način koji će nas sve obogatiti.

Zajedno, možemo stvoriti bolju budućnost, i zato učinite prvi korak sa mnom – budite aktivni sudionici promjene.

Nosilac kandidatske liste za Gradsko vijeće Grada Visoko

Tarik Smajić, dipl. ing.