2.Aida Dizdarević

Poštovane sugrađanke i sugrađani Zenice,

S ponosom vam se obraćam kao kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenica ispred pokreta Naprijed. Danas vam se obraćam s velikom nadom i vizijom za naš grad, sa željom da budem glas promjena i napretka koji će poboljšati život svih nas.

Iako imam samo 20 godina, vjerujem da moja mladost donosi svježu energiju, entuzijazam i odlučnost potrebnu za stvaranje boljeg društva. Srednju ekonomsku školu završila sam u Sarajevu, a trenutno sam studentica Ekonomskog fakulteta u Zenici. Ovo mi omogućava da produbljujem svoje znanje i razvijam vještine koje će mi pomoći da radim u službi naše zajednice.

Vjerujem da je važno da se mladi uključe u procese donošenja odluka i da zajedno radimo na izgradnji bolje budućnosti za sve građane Zenice. Moj cilj je da budem most između građana i vlasti, neko ko će zastupati vaše interese i raditi na rješavanju problema koji nas svakodnevno tište.

Moji prioriteti

  1. Jedan od mojih glavnih fokusa bit će izgradnja bolje empatije prema građanima, sa posebnim naglaskom na socijalne aspekte. Želim raditi na stvaranju socijalno prihvatljivih normi za sve naše sugrađane, uključujući djecu i roditelje djece sa posebnim potrebama. Cilj mi je da svi postanemo ravnopravni članovi našeg društva.
  1. Zenica zaslužuje napredak i razvoj u svim segmentima života. Radit ću na poticanju ekonomskog rasta, stvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju infrastrukture kako bi naš grad postao atraktivno mjesto za življenje i rad.
  2. Kao mlada osoba i studentica, svjesna sam izazova s kojima se suočava moja generacija. Zalagati ću se za kvalitetnije obrazovanje, mogućnosti za zapošljavanje mladih i stvaranje prostora gdje ćemo moći iskoristiti svoj potencijal i kreativnost.

Dragi sugrađani, pozivam vas da zajedno gradimo bolju Zenicu. Vaša podrška i glas na ovim lokalnim izborima 2024. godine bit će ključni za ostvarenje naših zajedničkih ciljeva. Vjerujem da zajedno možemo postići puno i učiniti naš grad mjestom gdje će svaka osoba osjećati pripadnost i sigurnost.

Hvala vam na povjerenju i prilici da budem vaša kandidatkinja! Zajedno možemo stvoriti budućnost kakvu Zenica zaslužuje!