2. Alma Beširević

Poštovane građanke i građani Breze,

Danas se obraćam vama kao vaša sugrađanka i kandidatkinja za Općinsko vijeće ispred pokreta Naprijed, s jasnom vizijom za razvoj naše zajednice i prosperitet svih nas. Kao diplomirana profesorica filozofije i sociologije, vjerujem u moć obrazovanja i promjene koja dolazi kroz aktivan rad i zalaganje za zajedničke ciljeve.

Moj glavni cilj je podržati razvoj malih i srednjih preduzeća, koji su kičma naše lokalne ekonomije. Uvjerenja sam da olakšavanje poslovanja i smanjenje birokratskih prepreka može značajno doprinijeti ekonomskoj stabilnosti i rastu Breze. Također, pružanje olakšica i podrške za startupe, s posebnim naglaskom na one koje vode samohrane majke, važan je korak ka ekonomskoj neovisnosti i osnaživanju žena.

Promocija žena u privrednom smislu i njihovog aktivnog sudjelovanja u javnom životu je prioritet mog političkog djelovanja. Žene imaju nevjerovatan potencijal i sposobnost da stvore bolje uvjete života za svoju djecu i zajednicu, a ja sam posvećena tome da im pružim podršku i resurse potrebne za uspjeh.

Kao samohrana majka, duboko razumijem izazove koje nosi roditeljstvo u današnjem vremenu. Svjesna sam problema s kojima se suočavaju samohrani roditelji i vjerujem da zajedničkim radom možemo pronaći rješenja za iste. Stoga ću se zalagati za unapređenje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kako bismo svi imali ravnopravan pristup resursima i prilikama koje naša općina nudi.

Zajedno možemo izgraditi zajednicu koja prepoznaje i cijeni doprinos svakog pojedinca, bez obzira na spol ili porodični status. Vjerujem da Breza ima potencijal postati primjer zajednice koja njeguje jednakost, inovacije i prosperitet za sve svoje građane.

Pozivam vas da se pridružite ovom pokretu promjena. Vaš glas za mene i pokret Naprijed nije samo glas za prosperitet naše općine, već i glas za budućnost u kojoj žene imaju jednaku šansu da ostvare svoje snove i doprinose društvu u kojem živimo.

Hvala vam na podršci i povjerenju.

Zajedno, idemo Naprijed!