1. Adis Babić

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Obraćam vam se s velikom ljubavlju prema našem Novom Sarajevu. Ovdje sam odrastao, stekao najdraža sjećanja, i sada imam priliku boriti se zajedno s vama za bolju budućnost naše općine.

Naša zajednica ima ogroman potencijal, ali suočavamo se s nekoliko ključnih problema koje možemo riješiti zajedno. Vjerujem da udruženim snagama možemo ostvariti promjene koje će Novo Sarajevo učiniti ljepšim, sigurnijim i prosperitetnijim mjestom za sve nas.

Jedan od najvećih problema je saobraćajna infrastruktura. Pretrpane ulice, nedostatak parkinga i loše održavanje puteva stvaraju frustracije i troše naše dragocjeno vrijeme. Planiramo uvesti mjere koje će smanjiti gužve i poboljšati protok saobraćaja. Unaprijedit ćemo parking prostore i efikasnije održavati lokalne puteve kako bismo osigurali sigurnost i brzinu kretanja.

Sigurnost je također ključni aspekt našeg života. Planiramo poboljšati javnu rasvjetu, povećati prisutnost komunalne redarske službe, te instalirati kamere za nadzor na ključnim mjestima kako bismo smanjili kriminalne aktivnosti. Želim da se svi osjećamo sigurno i zaštićeno u našoj zajednici.

Nezaposlenost među mladima je još jedan ključni problem. Novo Sarajevo je dom mnogim talentovanim mladim ljudima koji ne mogu pronaći posao. Želim stvoriti ambijent u kojem mladi mogu razvijati svoje talente i ostvarivati snove. Podržat ćemo mala i srednja preduzeća, startupe i inovativne projekte, te razvijati programe obuke i prakse u saradnji s lokalnim firmama kako bismo mladima pružili potrebne vještine i iskustvo za tržište rada.

Suočavamo se i s nedostatkom zelenih površina i rekreativnih zona. U brzini modernog života, sve manje vremena provodimo u prirodi, a naši parkovi su zanemareni. Želim da Novo Sarajevo postane oaza zelenila, gdje će djeca imati sigurno mjesto za igru, a svi mi prostor za odmor i rekreaciju. Revitalizirat ćemo parkove, stvoriti nove zelene zone i učiniti ih sigurnijim i pristupačnijim za sve građane.

Dragi sugrađani, ovo je vizija svih nas. Zajedno možemo učiniti Novo Sarajevo mjestom na koje ćemo biti ponosni. Pozivam vas da se pridružite pokretu Naprijed BiH! Vaša podrška je ključna za ostvarenje naših ciljeva.

Hvala vam na povjerenju.

Adis Babić