1. Admir Helja

NOVE IDEJE, NOVI PROJEKTI, NOVA VIZIJA

Ljudi su preči, od velikih riječi !!!

Poštovani građani,

danas stojim pred vama kao nosilac liste za Općinsko vijeće pokreta Naprijed, sa strašću i odlučnošću da doprinosim razvoju naše zajednice. Rođen sam u Sarajevu 1983.godine. U Olovu sam završio srednju šumarsku tehničku školu, gdje sam bio i učenik generacije. Poslije srednje škole upisujem šumarski fakultet koji sam završio redovno krajem 2007.godine. Nakon toga upisujem  postdiplomski studij na šumarskom fakultetu u Sarajevu koji sam uspješno završio 2015.godine, i stekao zvanje magistra šumarskih nauka. Zaposlen sam u J.P. ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići.

Kao magistar šumarskih nauka, sa dugogodišnjim rukovodnim iskustvom u privredi sam uspješno obavljao niz odgovornih rukovodnih pozicija  u JP ŠPD ZDK d.o.o.. Državni sam sudski vještak iz obasti šumarstva.

Živimo u netipičnom vremenu, u vremenu kada ‘mnogo’ nije dovoljno, u vremenu kada se mora dati sve.

Razvojni projekti, ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje i kulturu, te briga o najosjetljivijim članovima društva, ostaju ključni za naš rad.

Naš jasan plan i čvrsta volja je Olovo onakvo kakvo želimo da bude. Olovo sa razvijenom privredom, sa novim industrijskim zonama, novim zapošljavanjima, novim projektima i novim pravima koja moraju biti jednaka za svakog građanina općine Olovo. 

Kao vaš predstavnik, fokusirat ću se na poboljšanje ekonomije općine kroz stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, privlačenje investicija i podršku lokalnim preduzetnicima. Vjerujem da ekonomski razvoj ide ruku pod ruku s unapređenjem obrazovanja i kulturnog života, čime ćemo učiniti zajednicu prosperitetnijom. Također, radit ću na unapređenju infrastrukture i podršci malim i srednjim preduzećima, koji su ključni za lokalnu ekonomiju.

Preko polovine mladih želi napustiti zemlju, a većina građana smatra da država ne ide u dobrom pravcu. Politički sistem je klerikalizovan i favorizuje stranački klijentelizam, što dovodi u pitanje smisao izbora. Pozivam mlade da izađu na izbore i odluče hoće li prihvatiti loše vođenje ili živjeti u društvu koje cijeni sposobne, odgovorne i poštene. Važno je da mladi detaljno analiziraju stranke, njihove programe i nositelje prije nego što odluče kako će glasati, umjesto da biraju samo na osnovu osjećaja.

Bez obzira na degradaciju obrazovanja i na omalovažavanje stručnosti i kvalitete, smatram da je to samo trenutno stanje u našoj državi, i da će se stvari u bliskoj budućnosti promijeniti. Potrebno je razmišljati svojom glavom i ne dozvoliti da netko umjesto vas donosi odluke.

Budite subjekt, a ne objekt odlučivanja. Jer život ne može da čeka.

Ako je do mene, ja sam za primjene !!!