1. Admir Mujanović

Admir Mujanović je istaknuti pravnik i uspješan biznismen rođen 1972. godine. Sa značajnim obrazovanjem i iskustvom u oblasti prava, kao i zapaženim postignućima u poslovnom svijetu, Mujanović je dokazao svoju sposobnost da se suoči s kompleksnim izazovima i postigne izuzetne rezultate.

Njegova poslovna uspješnost osigurala mu je respekt u poslovnim krugovima. Kroz karijeru je stekao iskustvo koje koristi u politici. Kao borac protiv korupcije, posvećen je očuvanju integriteta u javnim institucijama, s ciljem stvaranja efikasnog sistema za sve građane.

Jedan od glavnih prioriteta jeste razvoj infrastrukture, uključujući obnovu i proširenje ključnih projekata, modernizaciju javnog prijevoza i digitalne infrastrukture. Svaka oblast, od Tarčina do Mostarskog raskršća, dobit će potrebnu pažnju za ravnotežan razvoj.

Poticanje privrednog razvoja kroz razvoj industrijskih zona i osnivanje poduzetničkih inkubatora također je jedan od ciljeva, što će otvoriti nova radna mjesta i stvoriti ekonomsku dinamiku.

Potreban je razvoj pješačkih i biciklističkih staza za ekoturizam, povezivanje prirodnih atrakcija, te podrška organskoj poljoprivredi i promocija lokalnih proizvoda za unapređenje ekonomije i zdravlja građana.

U obrazovanju će se raditi na izgradnji novih škola i dječijih vrtića te renovirati postojeći objekti kako bi se osigurao najbolji mogući standard za djecu.

Poboljšanje zdravstva će uključivati rekonstrukciju Doma zdravlja Hadžići i ambulanti u Tarčinu, Pazariću i Binježevu, osiguravajući kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za sve.

Modernizacija saobraćaja uključuje izgradnju biciklističkih staza, šetališta i povezivanje Hadžića s prirodnim ljepotama poput Bjelašnice i Igmana.

Ekologija i javna higijena bit će u fokusu, sa sistematskim prikupljanjem smeća, čišćenjem nelegalnih deponija i rješavanjem problema pasa lutalica.

Razvoj sportskih i rekreativnih centara, uključujući otvoreni bazen u Tarčinu, bit će dodatni korak ka poboljšanju kvaliteta života.

Plan u oblasti socijalne politike obuhvata brigu o najugroženijim građanima, penzionerima i mladima, uključujući stipendiranje nadarenih učenika te pružanje podrške sportskim i kulturnim aktivnostima.