1. Amina Alihodžić

Poštovani sugrađani,

ja sam Amina Alihodžić, kandidatkinja za Gradsko vijeće Grada Goražda i nositeljica liste stranke Naprijed!.

Rođena sam 1990. godine u Goraždu, gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Nakon toga, diplomirala sam politologiju na Univerzitetu u Sarajevu.

Kroz svoju karijeru stekla sam značajno iskustvo i znanje. Kao kolumnistica i stipendistica Deutsche Welle Akademije u novinarstvu i digitalnom marketingu, razvila sam vještine za razumijevanje složenih društvenih i političkih tema. Trenutno radim u Pobjedi Technology u Goraždu u sektoru komercijale, gdje stičem dragocjeno poslovno iskustvo. Također, dugogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru, posebno u projekt menadžmentu, omogućilo mi je razvoj vještina vođenja i implementacije važnih projekata.

Do sada nisam bila politički aktivna jer sam, poput mnogih, smatrala politiku nemoralnom i prljavom, sredstvom za lično napredovanje i nepotizam. Međutim, shvatila sam da za pozitivne promjene moramo krenuti od sebe i aktivno se uključiti u društvene i političke procese. Stranka Naprijed, na čelu sa Šemsudinom Mehmedovićem, predstavlja alternativu dosadašnjim politikama i opciju s kojom se svaki bh. pojedinac može poistovjetiti.

Nadam se da će moj angažman inspirisati druge mlade ljude i žene da se uključe u političke procese i rade na izgradnji bolje budućnosti. Čekanje na druge ne donosi promjene; samo aktivnim angažmanom možemo stvoriti razliku. Vjerujem u mlade, obrazovane ljude koji su posvećeni općem dobru, a ne ličnim interesima. Konstatovati neuspjehe je lako, ali raditi na rješenju u okviru naših mogućnosti je pobjeda. Znanje, rad i trud su ključni za promjene. Aktivizam je moć!

Kao majka dviju djevojčica, želim im pružiti bolje djetinjstvo, što me dodatno motivira za rad u Gradskom vijeću. Fokusirat ću se na poboljšanje uslova za djecu i mlade, uključujući uređenje zelenih površina, parkova i više edukativnih sadržaja, te raditi na podršci ranjivim kategorijama društva. Moj cilj je unaprijediti kvalitet života svih građana Goražda kroz vjećničke inicijative.

Ovi ciljevi odražavaju moje uvjerenje u potrebu za pozitivnim promjenama u našem gradu. Uz vašu podršku, nadam se da ćemo zajedno graditi bolje Goražde za sve nas.

Goražde zaslužuje da ide NAPRIJED!