1. Hasudin Muminović

Poštovane građanke i građani Cazina,

moje ime je Hasudin Muminović i imam čast biti nosilac liste pokreta Naprijed! za Grad Cazin. Kao dugogodišnji aktivista, posvećen sam očuvanju kulturnog naslijeđa i promociji bošnjačkih običaja. Moja vizija obuhvata stvaranje dinamične kulturne scene u Cazinu, s organizacijom kulturnih manifestacija, festivala i izložbi. Cilj mi je povećati prepoznatljivost Cazina kao značajne turističke destinacije, istovremeno pružajući mladima prilike za aktivno uključivanje u očuvanje kulturnih vrijednosti naših predaka.

U budućnosti, planiram raditi na unapređenju rodne ravnopravnosti. Namjeravam pokrenuti projekte koji će promovirati jednake mogućnosti za obrazovanje i zapošljavanje, uz pružanje podrške ženama kroz mentorstvo i zakonske promjene. Težim osiguravanju jednakih plata za jednak rad i zaštiti žena na radnom mjestu. Također, fokusiraću se na borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, razvijajući programe podrške za žrtve, uključujući sigurne kuće, pravnu pomoć i psihološku podršku. Kroz suradnju s nevladinim organizacijama, organizirat ću radionice za prevenciju nasilja i podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja takvih slučajeva.

Poboljšanje zdravstvenih usluga za žene također će biti jedan od mojih prioriteta. Planiram osigurati besplatne zdravstvene preglede i savjetovanja te modernizirati ginekološke ordinacije. Ulaganje u reproduktivno zdravlje i podrška trudnicama i majkama kroz različite socijalne programe biće ključni aspekti mojih planova.

Posvećen sam stvaranju snažne i kohezivne zajednice u kojoj će svi građani imati jednake prilike za profesionalni razvoj i lično zadovoljstvo. Moja vizija uključuje unapređenje kulturnih manifestacija, podršku lokalnim poljoprivrednicima, poticanje zdrave ishrane, razvoj digitalne edukacije i poboljšanje socijalnih i zdravstvenih usluga. Cilj mi je omogućiti svim članovima zajednice dostojanstven život i napredak. Uz vašu podršku, Cazin može ići NAPRIJED!