1. Kenan Burić

Dragi sugrađani,

„Napravite državu u sebi, bit će izgrađena oko vas!”

Napustimo lične interese, čuvajmo interese naše zajednice. Jedino na taj način možemo opstati. U protivnom, izgubit ćemo sve, pa i državu. Danas, pored obrazovanja, napretka u tehnologiji i kulturi, sve je više nereda na Zemlji. Nestaje zadovoljstva, mira i harmonije. Narušena je ljudska sloboda.

Bez obzira na to pod kakvim okolnostima djelujemo, uz VAŠU prisutnost i riječ mi možemo samo ići NAPRIJED!

Moje ime je Kenan Burić i imam čast da budem nosilac liste za općinu Maglaj na predstojećim lokalnim izborima ispred stranke Naprijed! Ova lista okuplja ljude koji su spremni posvetiti se radu za opće dobro, ljude koji vjeruju u snagu zajedništva i posvećenost našoj općini.

Naš program temelji se na konkretnim mjerama i politikama koje su ključne za unapređenje života u našoj zajednici. Prvo, posvetit ćemo se efikasnom upravljanju imovinom općine. Naša vizija je da našu Gradinu pretvorimo u kulturni centar, simbol naše baštine i ponosa.

Drugo, kontinuirana podrška porodicama šehida i poginulih boraca osigurava da ni jedna porodica ne bude zaboravljena. Povećanjem iznosa penzija i invalidnina te pružanjem konkretne pomoći osiguravamo dostojanstven život za sve.

Treće, unapređenje Centra za socijalni rad donijet će vidljive promjene. Povećat ćemo kapacitete i poboljšati usluge kako bi svaki građanin imao pristup potrebnoj podršci.

Četvrto, poboljšat ćemo uslove stanovanja i uređenja naselja. Svako naselje zaslužuje čistu vodu, sigurnu infrastrukturu i uređene zelene površine.

Peto, kulturni i sportski razvoj Maglaja će se unaprijediti zahvaljujući našim naporima, osiguravajući svima priliku za rekreaciju i kulturno uzdizanje.

Bez vašeg povjerenja i podrške, naši napori neće biti mogući. Zajedno možemo osnažiti našu zajednicu i učiniti Maglaj mjestom sigurnosti i ponosa.

 Vaša uloga je ključna u unapređenju naše lokalne zajednice!