1. Suljo Bahtić

Dragi sugrađani,

S velikim ponosom i odgovornošću predstavljam viziju i misiju stranke NAPRIJED! za našu voljenu Ilidžu. Naš cilj je jasan – želimo Ilidžu učiniti mjestom prosperiteta i održivog razvoja, gdje će svi građani, bez obzira na dob i socijalni status, moći ostvariti svoj puni potencijal.

Infrastruktura je temelj svakodnevnog života. Naš prioritet je modernizacija cesta, trotoara i javnog prijevoza kako bismo svima olakšali svakodnevne aktivnosti i osigurali sigurnost u prometu.

Ekonomija i zapošljavanje su u srcu našeg programa. Poticanjem lokalnog poslovanja i privlačenjem investicija osigurat ćemo ekonomski napredak i stabilan, dostojanstven život za svaku porodicu, i to na sljedeći način:

1. Podrška lokalnim poslovanjima kroz subvencije i kredite, ali i kroz obuku i mentorstvo.

2. Privlačenje investicija i poticajne mjere kroz poreske olakšice i infrastrukturne projekte, s posebnim akcentom na turizam.

3. Saradnja s obrazovnim institucijama putem partnerstva s univerzitetima i školama te organizovanje specijalizovane obuke u saradnji s kompanijama.

Zdravstvo je pravo svakog građanina. Zdravlje naših sugrađana je naš prioritet i radit ćemo na tome da svaki pojedinac ima pristup kvalitetnoj zdravstvenoj njezi.

Briga o starijima i osobama s posebnim potrebama. Stariji su temelj naše zajednice, zaslužuju ljubav i podršku. Oni su gradili ovu zajednicu, odricali se za nas i učinili sve da nam osiguraju bolji život. Sada je naš red da se pobrinemo za njih.

Osobe s posebnim potrebama su naš ponos i naša inspiracija. Njihova snaga i hrabrost u suočavanju s izazovima svakodnevnog života nešto su čemu se svi trebamo diviti. Osigurajmo im da imaju sve što im je potrebno za dostojanstven i ispunjen život.

Ekološke inicijative neophodne su za očuvanje prirodne ljepote naše opštine. Promovisat ćemo zelene projekte koji će zaštititi naše parkove, rijeke i prirodna staništa. Zdrava i čista okolina je naslijeđe koje moramo ostaviti budućim generacijama.

Dragi sugrađani, NAPRIJED! će raditi neumorno na poboljšanju kvaliteta života svih nas. Naš tim je posvećen stvaranju zajednice u kojoj će svako imati priliku za uspjeh i zadovoljstvo. Zajedno možemo graditi Ilidžu prosperiteta i održivog razvoja.

Glasajmo odlučno za NAPRIJED! Ilidža!

S poštovanjem,

Suljo Bahtić, prof.