2. Irmela Avdić

Irmela Avdić, rođena 3. novembra 1985. godine u Doboju, stekla je obrazovanje kroz školovanje u Matuzicima, Hrvatskoj, Austriji i Sarajevu, gdje je završila magistarski studij iz farmacije. Svoj profesionalni put nastavila je kao direktorica i vlasnica Centra za zdravlje i ljepotu, gdje uspješno primjenjuje svoje bogato iskustvo u radu s ljudima, pružajući usluge koje su ključne za zdravlje i dobrobit njenih sugrađana.

Irmela se odlučila kandidirati na listi pokreta Naprijed! jer vjeruje da politika može i mora biti alat za stvarne promjene u životima običnih ljudi. Duboko posvećena svojoj zajednici, Irmela razumije potrebe svojih sugrađana i želi biti njihov glas u procesu donošenja odluka. Njezina odluka da se politički angažira dolazi iz želje da se pridruži pokretu koji istinski sluša ljude i radi na rješavanju problema s kojima se suočavaju.

Kao član tima Naprijed! Doboj Jug, Irmela je posvećena podršci ključnim inicijativama koje će unaprijediti kvalitet života u našoj općini. Jedan od prioriteta na kojem će raditi je unapređenje vodosnabdijevanja, kroz modernizaciju vodovodne infrastrukture i osiguranje stabilnog pristupa čistoj vodi za sve građane. Također, zalaže se za rješavanje problema putne infrastrukture, koja uključuje modernizaciju saobraćajnica, poboljšanje prilaza za pješake i bicikliste, te redovno održavanje i čišćenje puteva.

Irmela će se posebno posvetiti i unapređenju zdravstvenih usluga u općini, vjerujući da svako zaslužuje kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu njegu. Radit će na promociji zdravlja kroz organizaciju zdravstvenih programa i edukacija, te podršku projektima koji će omogućiti bolju zdravstvenu skrb za sve generacije, posebno za mlade i starije osobe.

Kao lider u svom polju, Irmela je spremna prenijeti svoje znanje i vještine u javnu sferu, radeći na projektima koji će potaknuti lokalni ekonomski razvoj, stvaranje novih radnih mjesta i privlačenje investicija u našu zajednicu.

Irmela vjeruje da samo kroz zajednički rad i posvećenost možemo osigurati napredak i prosperitet za našu općinu. Sa podrškom pokreta Naprijed! i našeg lidera Šemsudina Mehmedovića, Irmela je spremna preuzeti odgovornost i raditi za bolju budućnost Doboja Juga.