2. Mahmud Hadžić

Unapređenje položaja boraca i penzionera

Poštovani građani,

danas vam se obraćam kao kandidat za vijećnika na listi Naprijed, s posebnim ponosom i odlučnošću. Kao penzioner i ratni vojni invalid, koji je služio u Armiji Republike Bosne i Hercegovine od prvog do posljednjeg dana, duboko razumijem izazove i potrebe boraca i penzionera. Moje iskustvo me je naučilo vrijednosti borbe za pravdu, dostojanstva i poštovanja svih koji su dali svoj doprinos za našu domovinu.

Moj glavni cilj kao vijećnika bit će unapređenje položaja boraca i penzionera. Želim raditi na osiguravanju adekvatnih socijalnih i zdravstvenih usluga za sve borce i njihove porodice. Naša borbena populacija je uložila velike žrtve, a sada je naša odgovornost da im pružimo potrebnu podršku i resurse koji će im omogućiti dostojanstven život.

Pored toga, posvetit ću se i unapređenju penzionerskih prava i usluga. Naši penzioneri su proveli život radeći za zajednicu i zaslužuju poštovanje i kvalitetnu brigu. Planiram raditi na poboljšanju penzionerskih naknada, pristupa zdravstvenim uslugama i drugim vitalnim uslugama.

Kao neko ko je osobno prošao kroz teškoće i izazove, znam koliko je važno imati snažnu podršku i pravedan tretman. Uvjeren sam da možemo učiniti značajne promjene ako svi zajedno radimo na ostvarivanju ovih ciljeva.

Vaša podrška na izborima znači priliku za jačanje zajednice i pružanje bolje budućnosti za sve nas. Zajedno možemo osigurati da naši borci i penzioneri dobiju sve što zaslužuju. Molim vas da podržite našu listu i dopustite mi da budem vaš glas i zagovarač u Općinskom vijeću.

Hvala vam.