2. Safeta Mulić

Poštovani,

Moje ime je Safeta Mulić. Ja i moja stranka „NAPRIJED!“ posvećeni smo, kako promjenama, tako i  stvaranju  bolje budućnosti za sve naše građane. Kao član stranke ,,NAPRIJED!“, duboko vjerujem u viziju i naše ciljeve, koje smo postavili za našu zajednicu. Lično ću se zalagati prvenstveno za:

  1. OSOBE S INVALIDITETOM
    Pridati pažnju osobama s invaliditetom te osigurati pristup zdravstvenim uslugama i socijalnoj skrbi. Otvoriti inkluzivno okruženje u kojem će se svaki građanin, bez obzira na svoje sposobnosti, osjećati uvaženo i podržano. Dati im podršku u zapošljavanju i obrazovanju te raditi na unapređenju i kvalitetu života.
  2. OBRAZOVNI SISTEM
    Pozivam na jačanje obrazovnog sistema kroz ulaganje postojećih i novih vrtića. Naselje Lužani kao vitalni dio općine Ilidža zaslužuje pristup kvalitetnim ustanovama za mlađu populaciju kako bismo poboljšali pristup predškolskom obrazovanju i omogućili roditeljima lakši pristup kvalitetnoj brizi za svoju djecu.
  3. SPORT I REKREACIJA
    Kao produžena ruka stranke ,,NAPRIJED!“ svjesna sam važnosti razvoja sportskih i rekreativnih sadržaja za poboljšanje kvalitete života naših građana. U posljednje vrijeme postalo je evidentno da se naselje Lužani u općini Ilidža suočava s nedostatkom sportskih terena, sportskih centara, igrališta i biciklističkih staza. Ovi prostori igraju ključnu ulogu u promicanju tjelesne aktivnosti, zdravlja i zajedničkog duha. Važno je osigurati prostor za rekreaciju i sport koji će biti dostupan svima bez obzira na dob ili interes naših građana.
  4. MIGRACIONA POPULACIJA
    Na prostoru cijele općine Ilidža prisutan je veći broj migrantske populacije, što nam onemogućava potpunu sigurnost građana. Poraditi na kontroli istih i osigurati im kretanje van njihovih centara,kampova.
  5. PARKING MJESTA
    Kao član stranke prepoznajem ozbiljan problem nedostatka parking mjesta u općini Ilidža, što dovodi do velikuh poteškoća za stanovnike te dovodi do nepotrebnih gužvi. Kao politčka stranka zalagat ćemo se za ulaganje u proširenje postojećih parking mjesta i izgradnju novih, kako bismo olakšali svakodnevni život građana.

S poštovanjem, Safeta Mulić