2. Selma Hadžić

Dragi sugrađani,

Imam čast biti prva žena na listi stranke Naprijed! za lokalne izbore. Kao dugogodišnja aktivistkinja i članica naše zajednice, vjerujem da je snaga našeg zajedništva ključna za postizanje boljeg života za sve nas.

„Napravite državu u sebi, bit će izgrađena oko vas!”

U vremenu kada su izazovi veliki, pozivam vas da zajedno napustimo lične interese i čuvamo interese naše zajednice. Samo zajedničkim naporima možemo osigurati svjetliju budućnost za sve. Danas, uprkos napretku u obrazovanju, tehnologiji i kulturi, suočavamo se s mnogim problemima. Naša misija je da vratimo zadovoljstvo, mir i harmoniju u naše živote.

Naš program usmjeren je na konkretne mjere koje će donijeti vidljive promjene. Prvo, zalažemo se za efikasno upravljanje imovinom općine. Naša vizija je pretvoriti Gradinu u kulturni centar, simbol naše baštine i ponosa.

Drugo, podrška porodicama šehida i poginulih boraca je prioritet. Povećat ćemo penzije i invalidnine te pružiti konkretnu pomoć kako bismo osigurali dostojanstven život za sve porodice.

Treće, unaprijedit ćemo Centar za socijalni rad. Povećat ćemo kapacitete i poboljšati usluge kako bi svaki građanin imao pristup potrebnoj podršci, a poseban fokus stavit ćemo na žene i djecu.

Četvrto, poboljšat ćemo uslove stanovanja i uređenja naselja. Svako naselje zaslužuje čistu vodu, sigurnu infrastrukturu i uređene zelene površine. Žene, kao stubovi svojih porodica, zaslužuju miran i siguran dom za svoje najmilije.

Peto, kulturni i sportski razvoj Maglaja dostići će novi nivo zahvaljujući našim naporima. Svaki građanin imat će priliku za rekreaciju i kulturno uzdizanje, a posebno ćemo podržavati žene u sportu i kulturi.

Vaše povjerenje i podrška ključni su za ostvarenje ovih ciljeva. Zajedno možemo osnažiti našu zajednicu i učiniti Maglaj mjestom gdje se svi osjećamo sigurni i ponosni.

Pozivam vas da se pridružite našoj misiji i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas.