Dženan Kubat

Dženan Kubat, kandidat za načelnika općine Kakanj ispred pokreta Naprijed, posjeduje bogato profesionalno iskustvo i osobne kvalitete koje ga ističu kao najboljeg kandidata za ovu poziciju. Njegova posvećenost zajednici, široko obrazovanje i raznolika karijera oblikovali su ga kao lidera koji može odgovoriti na potrebe građana Kaknja.

Dženan Kubat ima bogato radno iskustvo stečeno kroz različite pozicije i uloge, koje su oblikovale njegovu profesionalnu karijeru.

Dženan Kubat je bio vijećnik u Općinskom vijeću Kakanj u dva mandata (2004-2008 i 2012-2016). Njegova politička angažiranost usmjerena je na unapređenje lokalne zajednice i promoviranje transparentnosti i odgovornosti u radu javnih institucija. Aktivni je član nekoliko organizacija i udruženja: „Mladi Muslimani“ BiH, Crveni križ općine Kakanj i Savez poljoprivrednih udruženja „KAP“ Kakanj.

Dženan Kubat je autor jedne od prvih knjiga na području BiH nakon agresije koja govori o šehidima i poginulim borcima Armije BiH. Njegova knjiga i dokumentarni film “Kakanjski šehidi i poginuli borci 1992-1995” objavljeni su 2001. godine.

Kao kandidat za načelnika općine Kakanj ispred pokreta Naprijed, Dženan Kubat teži stvaranju općine koja će biti sinonim za transparentnost, odgovornost i društvenu pravdu. Njegova vizija obuhvaća jačanje lokalne ekonomije, unapređenje obrazovnog sistema i zaštitu okoliša. Dženan vjeruje da svi građani trebaju imati jednaku priliku za napredak i prosperitet te da zajedničkim snagama možemo stvoriti bolju budućnost za sve.

Poruka građanima:

“Za budućnost kakvu Kakanj zaslužuje, potrebni su nam lideri koji će raditi neumorno, s transparentnošću i odgovornošću. Zajedno, možemo graditi Kakanj koji će biti ponos svih nas. Glasajte za napredak, glasajte za promjene, glasajte za Dženana Kubata.”

Dženan Kubat je kandidat koji donosi iskustvo, integritet i viziju za bolju budućnost Kaknja. Njegova predanost zajednici, profesionalno iskustvo i politička angažiranost čine ga idealnim kandidatom za načelnika općine Kakanj.