Mujo Kamenjaš

Poštovani građani Vareša,

Ja sam Mujo Kamenjaš, kandidat za načelnika općine Vareš ispred pokreta NAPRIJED! Rođen sam  25. januara 1959. godine. Nakon osnovne i srednje mašinsko tehniče škole završio sam Pedagoški fakultet u Sarajevu.

Od 1980. do 1992.godine radio sam u Sekretarijatu za narodnu odbranu Vareš, a zatim se priključujem  Armiji RBiH obavljajući komandne funkcije, gdje sam demobilisan u činu majora. Od 1996. godine karijeru nastavljam u okviru MUP-a ZDK-a obavljajući funkcije komandira PS Vares, PS Breza i PS Visoko. Nakon toga profesionalnu karijeru nastavljam u policijskim agencijama u okviru Ministarstva sigurnosti BiH (SIPA i DKPT) obavljajuči složene poslove i  odgovorne funkcije. Radni vijek sam proveo u Agencijama za provedbu zakona i služeći interesima države BiH, što je uveliko odredilo moju osobnost.

Sada želim svoje iskustvo i znanje ponuditi našoj lokalnoj zajednici. Ako budem izabran za načelnika, predvodit ću tim za poboljšanje i prosperitet Vareša. Naša općina se suočava s dugotrajnim problemima – zapuštenom infrastrukturom, stagnirajućom privredom i neodgovornim upravljanjem. Ovo je trenutak kada moramo preuzeti odgovornost i vratiti našem gradu sjaj koji zaslužuje.

Kao kandidat pokreta NAPRIJED!, obećavam vam sljedeće:

1. Revizija i konsolidacija dugova – Osiguranje dugoročne finansijske stabilnosti kroz reviziju dugova općine.

2. Revitalizacija infrastrukture – Obnova puteva, modernizacija javnih objekata i ulaganje u ključne projekte za poboljšanje kvalitete života.

3. Podrška lokalnoj privredi – Stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, poticanje investicija i podrška malim i srednjim preduzećima.

4. Transparentno upravljanje budžetom – Odgovorno trošenje sredstava uz redovnu kontrolu i izvještavanje građanima.

5. Povećanje uključenosti građana – Uključivanje vaših ideja i prijedloga u donošenje odluka koje će oblikovati budućnost Vareša.

Za uspjeh nam je potreban snažan i ujedinjen tim. Pozivam vas da podržite i cijelu listu vijećnika pokreta NAPRIJED!, koji će raditi zajedno sa mnom. Ovi ljudi dijele moju viziju i posvećenost. Zajedno možemo postići značajan napredak i učiniti Vareš primjerom uspješnog razvoja.

Vrijeme je da preuzmemo odgovornost i učinimo promjene koje su neophodne. Vaša podrška je ključna za uspjeh naše misije. Pokrenimo Vareš zajedno! NAPRIJED!

S poštovanjem,

Mujo Kamenjaš