Nedžad Koldžo

„Iskustva iz prošlosti dobra su smjernica za budućnost.“

Poštovani sugrađani,

Smatrajući vas najbitnijim u ovoj priči, svoje obraćanje započinjem navedenom izrekom, prisjećajući se kako je Novo Sarajevo izgledalo sa ostacima ratnih razaranja i devastacije, prije svega reintegrisanih područja i ostatka općinskog prostora. Vi ste bili moja pokretačka snaga i „vjetar u leđa“, uz pomoć kojeg sam, sa svojim timom iz Općine Novo Sarajevo, nastojao da jedno zapušteno i neuređeno  okruženje pretvorim u mjesto ugodnog i bezbijednog življenja. Tada sam to zaista uspjeo, na što sam ponosan.

Kroz strategiju razvoja smo planirali i radili na uvođenju novih, naprednih standarda, koji su obogatili životni prostor u Novom Sarajevu. Time je značajno unaprijeđen kvalitet života, što potvrđuju dobijena priznanja.

Pri planiranju i realizaciji mnogobrojnih projekata, o svemu smo odlučivali skupa s vama, poštujući važeće propise i mišljenje struke. Zahvaljujući upravo vama, ostvarili smo vidljive i opipljive rezultate.

Nažalost, mnogo toga je propušteno tokom protekle četiri godine. Kao što i sami znate, te izgubljene godine su obilježene zastojem u razvoju naše općine i destrukcijom organa uprave, što je dovelo do nerealizacije projekata, vrlo bitnih za sve građane Novog Sarajeva. Stoga vas pozivam da pokušamo nadoknaditi propušteno, te da ponovo budete moja pokretačka snaga i ukažete mi svoje povjerenje.

Nastavimo zajedno realizovati planirane projekte, koji će nam donijeti samo dobro. Radit ćemo na rapidnoj urbanizaciji i modernizaciji svih dijelova Novog Sarajeva, vodeći računa o interesu svih građana i specifičnostima svih mjesnih područja. Cilj nam je zajednički, a to je da, u budućnosti, s našim potomcima uživamo u razvijenom okruženju i da ponovo budemo prepoznatljivi po tome.

Dragi sugrađani, dozvolite da nastavimo tamo gdje smo stali i da, uz vašu podršku i, kako moje, tako i znanje iz brojnih oblasti, dugogodišnje radno, ratno i životno iskustvo, zalaganje i borbu mojih saradnika, napravimo novi iskorak u podizanju kvalitete života.

Odlučno Naprijed! Ja to znam, mogu i hoću.

Vaš Načelnik, Nedžad Koldžo