2. Inzira Ćorić

Poštovani sugrađani,

Moje ime je Inzira Ćorić. Privatni sam poduzetnik, medicinski tehničar i kozmetičar, a sada i kandidat za gradsko vijeće grada Gradačca. Kao gradski vijećnik želim da se zalažem za:

– Edukaciju i obuku: Pružanje obrazovanja i profesionalne obuke mladima koji će ih pripremiti za tržište rada i omogućiti im da razviju vlastite poduzetničke projekte u BiH.

– Podršku malim poduzećima: Razvijanje politika koje će podržati mala i srednja poduzeća, olakšati pristup financiranju i smanjiti birokratske prepreke za poduzetnike.

– Osnaživanje žena: Organiziranje programa i inicijativa koje će pomoći ženama da razviju svoje vještine, samopouzdanje i ekonomske mogućnosti te pružiti podršku žrtvama nasilja.

– Poticanje društvenih promjena: Podizanje svijesti o važnosti borbe protiv nasilja u porodici te jačanje zakonskih okvira za zaštitu žrtava.

Pored toga, jedan od glavnih ciljeva stranke Naprijed! jeste osnivanje Muzeja velikana BiH u Gradačcu, koji će čuvati našu kulturnu baštinu i služiti kao obrazovni centar kroz izložbe o velikim ličnostima iz BiH, čime želimo ojačati kulturni identitet i omogućiti građanima bolje razumijevanje naše historije.

Rješavanje problema s deponijom „Višnjik“ također je prioritet. Naš plan bazira se na uvođenju održivih rješenja za upravljanje otpadom, uključujući modernizaciju reciklaže i smanjenje ekološkog uticaja deponije.

Osnivanje Bolnice u Gradačcu je također jedan od ključnih ciljeva. Savremeni medicinski centar će pružiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, smanjiti potrebu za putovanjima i poboljšati zdravlje građana.

Fokusirat ću se na energetski održive sisteme i podizanje ekološke svijesti. Planiramo uvođenje energetski efikasnih tehnologija i promociju obnovljivih izvora energije, kao i organizaciju kampanja za očuvanje okoliša.

Također, zajedničkim snagama želimo osigurati transparentnost o infrastrukturnim projektima kao što su obnova cesta i izgradnja novih objekata, kako bismo izgradili povjerenje između vlasti i zajednice.

Hvala vam!