Podrinjci nisu na prodaju: Odgovor na sramnu izjavu predsjednice žena SDA

Dragi naši Bosanci i Hercegovci,

U moru teških životnih situacija s kojima se, nažalost, narod Podrinja svakodnevno susreće, jer je izložen svim vidovima diskriminacije i potlačenosti koje provodi režim manjeg bh. entiteta RS, najnovija sramna izjava predsjednice žena SDA samo je još jedan pokazatelj s čime se suočava ovaj napaćeni narod.

Kenela Zuko: “SDA vam je sve uradila, u Srebrenici i Bratuncu Bošnjaci vozili volovska kola”

Narod Podrinja je svojom krvlju očuvao ovu državu, a zbog ljubavi prema svakom dijelu ove zemlje i narodu, doživio je genocid.

Svako ponižavanje nije ništa drugo nego izrugivanje našoj patnji i boli. Dotična gospođa mora znati da Podrinjci nisu na prodaju, niti su primitivci ili neobrazovana rulja. Naprotiv, oni su ponosan, dostojanstven i obrazovan narod.

Podrinjci su izuzetno vrijedni i snažni, što dokazuju na svakom koraku i mjestu gdje se pojave. Ljude se ne može pridobiti ponižavanjem, prijetnjama i omalovažavanjem, već poštovanjem, radom i karakterom.

Tražimo javno izvinjenje od SDA, a ukoliko se ogluše na naše zahtjeve, smatrat ćemo da se slažu s njenim sramnim tvrdnjama.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu u Srebrenicu jer mi ne dijelimo ljude, osim na dobre i loše. Za nas su svi dobronamjerni ljudi uvijek dobrodošli.

NAPRIJED BIH! Vogošća, Olovo, Srebrenica