NAPRIJED BIH! kritikuje Vladu FBiH i traži veća sredstva za oporavak uništenih puteva i pomoć pogođenim porodicama

Predsjedništvo Stranke NAPRIJED BiH! u hitnom zasjedanju, zbog vanrednog stanja, traži od Vlade Federacije BiH, te Hercegovačko-neretvanskog kantona da hitno izdvoje najmanje 100 miliona maraka za hitnu pomoć općinama i stanovništvu koji su pogođeni katastrofalnim poplavama, te za hitnu sanaciju putničkih i željezničkih saobraćajnica. Sramotno je današnje postupanje Vlade FBiH koja od BH Telecoma traži mizernih 1,5 miliona maraka koliko nije dovoljno ni za izgradnju deset kuća, a kamoli za potpuno uništenu dionicu puta M17, koja je žila kucavica Federacije i države BiH.

Također, tražimo da se Nikšićeva vlada obaveže da će iz tih sredstava obnoviti sve porušene porodične kuće, pomoći porodice poginulih i obnoviti uništenu infrastrukturu. Vlada koja ima novca za nove automobile mora imati novca i za hitnu obnovu.

Također, tražimo da Vlada odmah donese mjere kojima će se spriječiti eventualne manipulacije i rast cijena zbog poremećaja u putnoj i željezničkoj komunikaciji usljed potpunog prekida ceste M17 od Jablanice prema Mostaru.

Ističemo da je Predsjedništvo Naprijed! još jutros pozvalo sve kandidate da zbog vanredno stanja prekinu kampanju i uključe se u skladu sa svojim mogućnostima u akcije pomoći stanovništvu.