Hrabri koraci NAPRIJED BiH!

„Znamo da nas stranke naručioci tekstova o našem djelovanju ne razumiju, ali nas razumiju građani i ono najvažniji: razumijemo mi njih!“


Naprijed BiH! je u ovim izborima ponudio opciju građanima koji nisu više spremni da trpe politiku bez pravih promjena. Povjerenje koje smo dobili u 11 općina nama nije samo statistika – to je poruka da građani traže političke snage koje su spremne da se uhvate u koštac s duboko ukorijenjenim problemima i vode politiku koja se ne boji promjene. Ovi izbori nisu bili naš pokušaj osvajanja vlasti, već početak stvarne transformacije u kojoj ćemo se boriti za svaki interes građana, od lokalnog nivoa do državne politike.

Naprijed BiH! nije pokret koji se zadovoljava simboličnim potezima ili kompromisima koji idu na štetu naroda. Naša misija je vratiti smisao politici – da bude glas svih građana, a ne samo privilegovanih struktura. Našim vijećnicima je jasno da sada nema povratka. Svaki mandat koji smo dobili povjerenjem građana nosi odgovornost za beskompromisnu borbu protiv korupcije, nesposobnosti i političkih igara koje koče napredak ove zemlje. Građani su umorni od praznih obećanja i politikanstva. Traže ljude koji će donijeti konkretne promjene i odgovarati za svoje postupke.

Na rezultate koje smo ostvarili za kratko vrijeme ne gledamo kao razlog za slavlje, već zahtjevamo jači angažman jer se nalazimo tek na početku našeg puta. Naši kandidati ulaze u vijeća s jasnom misijom – mijenjati praksu, boriti se za transparentnost i vratiti dostojanstvo građanima. Naprijed BiH! neće biti tiha opozicija koja klima glavom, već pokret koji se neće povući pred teškoćama. Svaka općina u kojoj smo dobili podršku sada dobija i glas koji će se boriti da se obećanja svih i svakoga pretvore u konkretne promjene. Ovo je trenutak da se uhvatimo u koštac s problemima koje drugi godinama guraju pod tepih. Vrijeme je da se prestane šutjeti i da se politika vrati u ruke onih koji su zaista spremni služiti, a ne samo vladati. Naprijed BiH će biti snaga koja će insistirati na konkretnim koracima, bez kalkulacija i izgovora.

Nastavljamo naprijed, jer naš cilj nije samo osvajanje pozicija – naš cilj je stvaranje novog poglavlja u političkom životu Bosne i Hercegovine. Mi smo tim koji ne obećava čuda, već nudi rješenja. Mi smo tu da jasno kažemo: politika više nije privilegija malobrojnih, već servis građana. Nastavljamo naprijed, jer drugog puta za građane BiH nema.

Rezultati koje smo postigli nisu kraj priče – oni su tek početak novog poglavlja u kojem ćemo osigurati da se povjerenje građana pretvori u djelovanje koje će promijeniti političku stvarnost Bosne i Hercegovine. Oni koji su mislili da ćemo stati na ovome nisu razumjeli našu misiju. Nastavljamo dalje, jer je ovo tek početak puta ka novoj bosanskoj politici u Bosni i Hercegovini. Povjerenje koje smo dobili obavezuje nas da budemo glasni, beskompromisni i nepopustljivi u borbi za bolju budućnost.

Mi dolazimo, naša su mjerila drugačija, zato koračamo ponosno i ODLUČNO NAPRIJED!