Dvostruki standardi u HDZ-u: Treba li krivično goniti i Dragana Čovića?

DVOSTRUKI STANDARDI U HDZ-u!

Povodom izjave Marine Pendeš da Slavena Kovačevića treba krivično goniti jer se, prema njenim riječima, nekad izjašnjava kao Hrvat, a nekad kao Srbin, što smatra manipulacijom, krađom identiteta i lažnim predstavljanjem, stranka Naprijed BiH! postavlja pitanje Pendeš i HDZ-u BiH: da li to znači da treba krivično goniti Dragana Čovića, koji se nekada izjašnjavao kao Jugosloven i potpisivao ćirilicom, a sada kao najveći Hrvat? Da li bi se i Čovića trebalo goniti za manipulaciju, krađu identiteta i lažno predstavljanje?

Nije jasno je li izjava Marine Pendeš samo nepromišljena glupost ili suptilan napad na vlastitog predsjednika stranke, ali jedno je sigurno – njenim riječima HDZ značajno sužava prostor za kritiku Slavena Kovačevića.

Citat Marine Pendeš o Slavenu Kovačeviću:

“Znači, on kao osoba koja se nekad izjašnjava kao Srbin, nekad kao Hrvat, jer to nije manipulacija. Šta je to? To je krađa identiteta, to je lažno predstavljanje, to treba kazneno goniti – izjavila je Pendeš.”

Izjave ovog tipa jasno otvaraju pitanje dvostrukih standarda u HDZ-u. Kako bi Marina Pendeš komentarisala vlastitog predsjednika, koji je tokom svoje karijere mijenjao identitetske stavove, ako se vodi istim kriterijima koje je primijenila na Slavena Kovačevića?