32. GODIŠNJICA: OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE POSTROJAVANJA PRVE BRIGADE POLICIJE STARI GRAD I OSNIVANJA ODREDA POLICIJE ZA SPECIJALNE NAMJENE “LASTA”

Obilježavanju je prisustvovala delegacija Naprijed! Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom gosp. Šemsudinom Mehmedovićem. Danas su obilježili 32. godišnjicu postrojavanja pripadnika ove brigade te su učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odali počast poginulim borcima i šehidima.

NEMJERLJIV JE DOPRINOS POLICIJE U ODBRANI OD AGRESIJE NA BOSNU I HERCEGOVINU!

Prvi organizirani otpor agresoru pružila je policija!

Jezgro formiranja Armije BiH 1992. godine, pored Teritorijalne odbrane, bila je bosanskohercegovačka policija u kojoj su radili naši patrioti. Specijalne i diverzantske jedinice učile su tada od pripadnika policije, policajci su bili u rovovima, na linijama odbrane i u neposrednim napadima protiv suprotstavljenih strana.

Njihov doprinos u odbrani domovine u ratu je bio nemjerljiv, a danas su čuvari naše granice, naše suverenosti, brane našu demokratiju, slobodu i pravdu.

U toj borbi su naši policajci ginuli i poslije rata, ali su rijetko njihovi potomci imali podršku od strane države. Političke strukture treba da rade na osnaživanju naše policije, a ona, opet, treba da radi na očuvanju civilizacijskih vrijednosti.

Narod treba da prepozna snagu koja svakodnevno stoji ispred njega i koja je uvijek za boljitak spremna na žrtvu! Policajci treba da sa velikim uvažavanjem gledaju na naše građane, jer su u funkciji njihove sigurnosti!

Vrlo malo se o tome piše i govori, a policija je imala izuzetan značaj, jer u prvim trenucima odbrane to je bila jedina organizirana oružana formacija u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Policajci BiH treba da budu čuvari naše države i slobode!

Šemsudin Mehmedović

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!