Nova Bosanska Politika: Pokret NAPRIJED! Bosna i Hercegovina

Naprijed! Bosna i Hercegovina je politički pokret temeljen na platformi Nove Bosanske Politike, koji uvodi inovativan politički narativ s jasno definiranim ciljevima.

Mi nastojimo da unaprijedimo Bosnu i Hercegovinu kroz konkretna rješenja za političke izazove, usmjeravajući se na pozitivne promjene umjesto na destabilizirajuće faktore i negativne kampanje. Kao pokret za transformaciju i ozdravljenje bosanskohercegovačkog društva, fokusiramo se na brigu o svakom čovjeku od rođenja do kraja života.To uključuje osiguranje pravnog okvira koji garantuje sigurnost i dostojanstvo života za sve ljude u Bosni i Hercegovini. Također, naglašavamo potrebu za moralnom obnovom društva kao osnovom za izgradnju zdrave zajednice.

Iseljeništvo i dijaspora predstavljaju ključni potencijal za našu domovinu, dok mladi i obrazovani kadrovi čine naše najveće bogatstvo koje treba očuvati i unaprijediti.

Poštovani građani Bosne i Hercegovine,

Vjerovatno se pitate, zašto NAPRIJED!? Zašto baš ovaj politički pokret?

Bosna i Hercegovina, nakon rata, suočila se s velikim izazovima. Naši susjedi su doprinijeli etničkoj podjeli našeg društva, a današnje političko stanje pokazuje da je takvo uređenje neodrživo. Pozitivni politički kapital koji smo imali nakon rata gotovo je nestao, a društvo nam je podijeljeno i stagnira.

NAPRIJED! se zalaže za ujedinjenje bosanskohercegovačkog društva, temeljenog na zajedničkoj državnosti i pripadnosti našoj domovini. Status quo nas košta i vodi ka nesigurnosti, zbog čega mladi napuštaju našu zemlju. To je neprihvatljivo!

Dok cijene rastu, plate ostaju iste. Vrijeme je da se zapitamo idemo li u pravom smjeru. NAPRIJED! nije samo još jedan politički pokret – mi smo pokret za moralnu obnovu društva. Naš cilj je stvoriti političku scenu koja se temelji na kvalitetu i etičkim principima.

Ako želimo promjenu, trebamo preuzeti odgovornost. Ne možemo dopustiti da Bosnom i Hercegovinom upravljaju pojedinci kojima je jedini cilj profit. Mi u NAPRIJED! vjerujemo u snagu duha bosanskohercegovačkog čovjeka i ljubav prema domovini.

Bosni i Hercegovini treba reset sistema. Potrebni su nam pošteni i stručni ljudi koji će izgraditi društvo na temeljima kompetencija i znanja, a ne korupcije. Zato NAPRIJED!

S poštovanjem,

Šemsudin Mehmedović, predsjednik NAPRIJED! BiH

Vedad Silajdžić u pozadini Sarajevo

Vedad Silajdžić

potpredsjednik NAPRIJED! BiH

Alma Kamenjaš

potpredsjednica NAPRIJED! BiH

Gordana Ćehović u pozadini jezero

Gordana Ćehović

potpredsjednica NAPRIJED! BiH

Nasuf Hadžiahmetović kako drži sako ispred parlamenta

Nasuf Hadžiahmetović

potpredsjednik NAPRIJED! BiH

Pridružite nam se u oblikovanju snažnije i pravednije Bosne i Hercegovine!

Vijesti