1. Džejlana Šušić

Dragi sugrađani,

moje ime je Džejlana Šušić, kćerka Nedžada Šušića, i s ponosom mogu reći da sam završila Srednju školu Fizioterapeutski tehničar s odličnim uspjehom. Tokom školovanja, bila sam aktivna u Vijeću mladih, pisala članke i vodila projekte, što mi je donijelo mnoge pohvale i priznanja. Danas, radim na otvaranju vlastitog salona, dok istovremeno studiram fizioterapiju i radnu terapiju u Doboju. Pored toga, karate je moj sport i upravo se pripremam za polaganje crnog pojasa, čime želim pokazati da trud i posvećenost donose uspjeh.

Ali, dragi prijatelji, danas želim govoriti o našem zajedničkom domu – našem gradu Zavidovićima. Kao mlada osoba, duboko vjerujem u snagu i potencijal našeg grada. Vjerujem da svi zajedno možemo raditi na boljem sutra, na gradu u kojem će svi građani imati priliku za dostojanstven život.

Naša stranka NAPRIJED! zalaže se za unapređenje kvaliteta života svih građana. Želimo stvoriti sigurniji grad, rješavajući probleme pasa lutalica, prosjačenja i devijantnog ponašanja. Posebno ćemo se posvetiti mentalnom zdravlju i osigurati da svaki građanin može anonimno prijaviti bilo kakav problem ili opasnost. Postavljanjem videonadzora, poboljšat ćemo opću sigurnost u našem gradu.

Ne smijemo zaboraviti ni naše starije sugrađane i djecu sa poteškoćama u razvoju. Naš cilj je formirati volonterske timove koji će obilaziti starije osobe i pružati im potrebnu pomoć. Osigurat ćemo integraciju djece sa poteškoćama u obrazovni sistem i omogućiti im pristup medicinskim pomagalima i stalnoj zdravstvenoj skrbi. Želimo da svi naši građani, bez obzira na godine ili zdravstvene probleme, osjećaju podršku i brigu zajednice.

Infrastruktura je još jedan važan aspekt našeg programa. Radit ćemo na poboljšanju puteva, rasvjete i vodosnabdijevanja, kako u urbanim tako i u ruralnim područjima. Naš cilj je stvoriti ugodan i funkcionalan grad, sa uređenim šetalištima, dječijim igralištima i sportskim terenima, gdje će se svi osjećati dobrodošlo.

Posebno želim naglasiti važnost očuvanja naših prirodnih i historijskih znamenitosti. Obnovit ćemo i očuvati naše spomenike te promovirati park prirode “Tajan” kao turističku atrakciju. Planiramo organizirati manifestacije koje će privući turiste i oživjeti naš grad, donoseći mu novi sjaj i prepoznatljivost.

Kada je riječ o ekonomiji, naš fokus je na otvaranju novih radnih mjesta i podršci razvoju industrije, poljoprivrede i stočarstva. Pružit ćemo podršku svima koji žele pokrenuti vlastiti biznis, bez obzira na stranačku, vjersku ili nacionalnu pripadnost. Vjerujemo da svaka osoba ima pravo na priliku da izgradi bolju budućnost za sebe i svoju porodicu.

Kao mlada osoba, želim posebno istaknuti važnost afirmacije uloge žena i mladih u društvu. Podržat ćemo povezivanje udruženja žena, organizirati seminare i edukacije te promovirati proizvode iz kućne radinosti. Djeca i mladi zaslužuju priliku da se bave sportom i razvijaju svoje talente.

Dragi sugrađani, vjerujem da zajedno možemo ostvariti sve ove ciljeve. Naš grad ima ogroman potencijal, a mi, kao zajednica, imamo snagu da krenemo NAPRIJED i stvorimo bolje uslove za sve generacije. Pozivam vas da se pridružite našem putu ka boljoj budućnosti. Zajedno možemo sve! Hvala vam na podršci!