1. Mirza Smailbegović

Drage građanke i građani Breze,

Danas vam se obraćam kao nosilac liste za Općinsko vijeće ispred pokreta Naprijed. Stojim pred vama s odlučnošću i željom da doprinesem daljnjem razvoju naše lokalne zajednice, jer vjerujem da Breza zaslužuje bolje uvjete za život, rad i napredak.

Kao diplomirani pravnik s dugogodišnjim iskustvom u realnom sektoru i poduzetništvu, uvjeren sam da možemo ostvariti konkretne promjene koje će unaprijediti našu zajednicu. Moj glavni cilj je unapređenje komunalne infrastrukture, posebno kroz obnovu i proširenje vodovodne mreže i sistema odvođenja otpadnih voda. Ovi problemi su prisutni dugi niz godina i značajno utječu na kvalitet života i razvoj naše općine.

Ako izaberete mene i pokret Naprijed na predstojećim lokalnim izborima, obećavam da ću se boriti za:

  1. Rješavanje problema vodosnabdijevanja – Kvalitetna i dostupna voda za sve stanovnike mora biti prioritet. Planiramo investirati u obnovu i proširenje vodovodne infrastrukture kako bi osigurali stabilno snabdijevanje vodom u svim dijelovima općine.
  2. Poboljšanje ekoloških uvjeta i higijene – Čista i zdrava okolina je osnova za kvalitetan život. Zalažem se za bolju kontrolu odvođenja otpadnih voda, upravljanje otpadom i unapređenje zelenih površina kako bismo očuvali prirodne resurse za buduće generacije.
  3. Olakšavanje poslovanja i privlačenje investicija – Naša općina mora biti otvorena za poslovne prilike i inovacije. Planiram raditi na smanjenju birokratskih prepreka i stvaranju povoljnih uvjeta za privlačenje investitora koji će donijeti nova radna mjesta i ekonomski rast.
  4. Pružanje podrške postojećim i novim preduzećima – Mala i srednja preduzeća su kičma naše ekonomije. Želim im osigurati podršku kroz olakšice i savjetovanje kako bi se razvijali i doprinosili lokalnoj zajednici.

Svjestan sam da promjene ne dolaze preko noći, ali zajedničkim snagama i jasnom vizijom možemo postići napredak. Pozivam vas da mi se pridružite na ovom putu promjena. Vaš glas za mene i pokret Naprijed nije samo glas za infrastrukturni razvoj, već i za bolje uvjete života za sve građane Breze.

Vjerujem u našu zajednicu, njenu snagu i potencijal. Zajedno, možemo izgraditi Brezu koju ćemo s ponosom ostaviti budućim generacijama.

Hvala vam na podršci i povjerenju.

Idemo Naprijed!