1. Alija Gluhović

Drage građanke i građani Vogošće,

Pred nama su izbori koji će oblikovati budućnost naše Vogošće, naše djece, i svih nas. Kao kandidat pokreta NAPRIJED!, imam čast predstaviti našu viziju za snažniju, razvijeniju i prosperitetniju Vogošću. Ovo nije samo plan, već naš zajednički put prema boljoj budućnosti.

Jačanje infrastrukture: Naša vizija je moderna, funkcionalna i sigurna Vogošća. Ulaganje u puteve, javni prevoz, vodovod i kanalizaciju, te energetski efikasne projekte bit će prioriteti. Planiramo izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih cesta, uz poseban naglasak na sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Javna rasvjeta, proširenje pješačkih zona i uvođenje biciklističkih staza bit će dio našeg plana za ugodniji i zdraviji život u Vogošći.

Podrška boračkoj populaciji: Naša boračka populacija zaslužuje poštovanje i podršku za sve što su učinili za našu slobodu. Planiramo dodatne programe pomoći za borce i njihove porodice, uključujući stambeno zbrinjavanje, zdravstvenu zaštitu i socijalne programe koji će osigurati dostojanstven život.

Socijalna sigurnost: Naš cilj je osigurati da svi građani Vogošće imaju pristup osnovnim životnim potrebama. Povećat ćemo podršku socijalno ugroženim porodicama, penzionerima i osobama s invaliditetom. Uložit ćemo u programe pomoći za nezaposlene i osobe koje se suočavaju s teškim životnim okolnostima, kako bismo izgradili zajednicu u kojoj niko nije prepušten sam sebi.

Kultura i sport: Kultura i sport su ključni za razvoj zdravog društva. Planiramo obnovu KSC Vogošća, izgradnju novih kulturnih centara i biblioteka, te podršku lokalnim manifestacijama. Razvijat ćemo sportsku infrastrukturu, uključujući nove terene, dvorane i rekreativne zone, te podržati lokalne sportske klubove i inicijative.

Obrazovanje: Kvalitetno obrazovanje je ulaganje u našu budućnost. Planiramo modernizaciju obrazovnih ustanova, uvođenje novih tehnologija u učionice, te osiguravanje jednakih šansi za obrazovanje svakom djetetu. Povećat ćemo broj stipendija za talentovane učenike i studente, te razvijati programe obuke za nastavnike.

Zdravstvo: Zdravlje naših građana je naš prioritet. Unaprijedit ćemo zdravstvenu infrastrukturu, povećati dostupnost zdravstvenih usluga i osigurati da svako ima pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti. Posebnu pažnju posvetit ćemo preventivnim programima, edukaciji o zdravom životu i zaštiti mentalnog zdravlja.

ODLUČNO NAPRIJED!

Vogošća ima ogroman potencijal, ali taj potencijal možemo ostvariti samo zajedničkim radom. Pozivam vas da se pridružite našem putu ODLUČNO NAPRIJED! Na izborima, glasajte za budućnost. Glasajte za Vogošću koja ide ODLUČNO NAPRIJED! Zajedno gradimo bolje sutra za sve nas.

Hvala vam na podršci i povjerenju!

S poštovanjem, 

Alija Gluhović

Nosilac liste za Općinsko vijeće Vogošća – NAPRIJED!