1. Salih Ahmić

Dragi sugrađani,

Zovem se Salih Ahmić, i sa ponosom vam se obraćam kao kandidat za Općinsko vijeće Usora ispred pokreta Naprijed! Vođen sam željom da radim za dobrobit naše zajednice, da doprinesem stvaranju bolje budućnosti za sve nas. Moje poznanstvo i ugled koje sam stekao kroz rad i angažman u Usori, zajedno sa podrškom pokreta Naprijed! i našeg lidera Šemsudina Mehmedovića, daje mi sigurnost da mogu biti vaš glas i zagovarač u Općinskom vijeću.

Živimo u predivnoj zajednici koja ima ogroman potencijal, ali je suočena sa izazovima koji zahtijevaju odlučnu akciju i jasnu viziju. Kao mlada i energična osoba, posvećen sam radu na jačanju saradnje između Usore, Tešnja i Doboj Juga. Vjerujem da zajedničkim radom možemo otvoriti nove prilike za sve nas, posebno za mlade koji žele ostati, raditi i živjeti ovdje.

Zalažem se za stvaranje boljih prilika za zapošljavanje mladih, kroz razvoj lokalne privrede i privlačenje investicija. Vjerujem da obrazovanje i stalna edukacija moraju biti dostupni svima, kako bi se osiguralo da naši mladi ljudi budu konkurentni na tržištu rada i spremni za izazove budućnosti.

Jednako tako, smatram da su društvene aktivnosti ključne za jačanje zajedništva i povezivanja naših građana. Radit ću na unapređenju društvene infrastrukture, stvaranju novih prostora za druženje, kulturnih manifestacija i sportskih aktivnosti, kako bi Usora postala mjesto koje nudi bogat i sadržajan život za sve generacije.

Infrastruktura je također jedan od mojih prioriteta. Usora zaslužuje modernu, funkcionalnu i pouzdanu infrastrukturu koja će podržavati rast i razvoj naše općine. Radit ću na unapređenju putne mreže, vodosnabdijevanja i komunalnih usluga kako bismo svi imali kvalitetne uslove za život.

Uz podršku tima Naprijed! i Šemsudina Mehmedovića, uvjeren sam da zajedno možemo napraviti značajne promjene i osigurati svijetlu budućnost za našu Usoru. Pozivam vas da mi se pridružite na ovom putu i da zajedno izgradimo zajednicu na koju ćemo svi biti ponosni.

Srdačno,

Salih Ahmić