1. Amar Grbić Bahić

Poštovane građanke i građani,

Moje ime je dr. Amar Grbić Bahić. U projekat stranke NAPRIJED BIH! uključujem se zajedno sa par entuzijasta, te sam jedan od osnivača stranke NAPRIJED BIH! na lokalnom nivou. Moj prvi angažman u politici zajedno sa članovima stranke, vizonarima, uspješnim pojedincima našeg društva jeste da služimo našoj sredini, vratimo ono što pripada svima nama te povećamo svijest u društvu.

Angažman će biti usmjeren na sve pore društva, da se podjednako osjećaju uvaženi svi naši stanovnici te da se niko ne osjeća zapostavljen i obespravljen. Lokalna zajednica je sačinjena od mjesnih zajednica, a svaka je po sebi specifična i ima sebi svojstvene probleme koje treba detektovati te iznaći rješenje za njih. Naravno, probleme treba poredati po prioritetu i, shodno tome, postupati.

Naime, jedan od gorućih problema je narušen kvalitet života na poručuju cijelog grada; deponija Višnjik na izlazu iz Gradčaca prema Modriči, područje mjesne zajednice Vida II, vodosnabdijevanje tokom ljetnih mjeseci, gdje neke mjesne zajendice imaju dostupnu vodu samo određeni vremenski period. Također, cestovna infrsatruktura na ključnim putnim pravcima je upitne sigurnosti, stoga je neophodna analiza postojećeg stanja i žurna rekonstrukcija.

Socijalna jednakost je na vrhu prioritet – jednaka prava za sve. Ukazati i zaustaviti svaki oblik socijalne obespravljenosti, a priliku pružiti sposobnom i kvalifikovanom kadru. Ne smijemo zaboraviti na građane treće životne dobi, na koje takođe trebamo obratiti pažnju, podignuti kvalitet brige i usluge kroz javne ustanove i organizovati događaje koji će biti posvećeni njima.

Takođe, trebamo oživjeti turizam u našem gradu, zaustaviti devastaciju kulturnih spomenika, jezera, banje, dati impuls u razvoju ovih dobara i povezati ih s poljoprivredom kojom ovaj krajolik obiluje, a kroz sve to njegovati selo i investirati značajna sredstva u njega.