1. Senada Džanić

Posvećenost razvoju zajednice kroz obrazovanje i kulturu

Nosilac liste pokreta Naprijed, magistar razredne nastave i diplomirani pedagog, najavljuje konkretne planove za poboljšanje obrazovanja, podršku mladima i penzionerima te unapređenje lokalne ekonomije i kulturnog života.

Poštovani građani,

danas stojim pred vama kao nosilac liste za Općinsko vijeće pokreta Naprijed, sa strašću i odlučnošću da doprinosim razvoju naše zajednice. Kao magistar razredne nastave i diplomirani pedagog s gotovo tri decenije iskustva u obrazovanju, duboko vjerujem u važnost obrazovanja koje je slobodno od političkih utjecaja. Moj cilj je unaprijediti obrazovni sistem tako da pruža našoj djeci i mladima kvalitetno obrazovanje, pripremajući ih za uspješne karijere i ispunjen život.

Obrazovanje je temelj društva i vjerujem da svako dijete zaslužuje priliku da uči u okruženju koje potiče kreativnost i kritičko razmišljanje. Planiram raditi na modernizaciji nastave, uključivanju novih tehnologija u obrazovni proces i pružanju podrške učiteljima kako bi mogli raditi svoj posao najbolje što mogu.

Jedan od ključnih prioriteta mog rada bit će posvećenost mladima i penzionerima kao osjetljivim kategorijama u društvu. Kao bivša pripadnica Armije Bosne i Hercegovine, osjećam duboku odgovornost prema borcima, porodicama šehida, umrlih boraca i ratnim vojnim invalidima. Želim osigurati da njihova žrtva i doprinos budu dostojno priznati i nagrađeni. Namjeravam raditi na pružanju konkretne pomoći i podrške svim boračkim populacijama, kroz socijalne programe, subvencije i prilike za zaposlenje.

Također, aktivno ću se uključiti u kulturno-društveni razvoj naše općine. Imamo izuzetne teritorijalne pogodnosti i bogatu kulturnu baštinu koju želimo očuvati i unaprijediti. Kulturne manifestacije, podrška lokalnim umjetnicima i razvoj kulturnih programa biće ključni za naš zajednički identitet i ponos. Želim promovirati naše kulturne vrijednosti i raditi na stvaranju prostora za umjetnost i kreativne projekte, koji će obogatiti život u našoj zajednici.

Kao vaš predstavnik, posvetit ću se i boljem ekonomskom razvoju općine. Planiram raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, privlačenju investicija i pružanju podrške lokalnim preduzetnicima. Vjerujem da ekonomski razvoj ide ruku pod ruku s unapređenjem obrazovanja i kulturnog života te da će naša zajednica postati prosperitetnija i sretnija. Također, fokusirat ću se na poboljšanje infrastrukture i podršku malim i srednjim preduzećima jer su oni okosnica lokalne ekonomije.

Vaša podrška na izborima predstavlja priliku za stvaranje bolje budućnosti za sve nas. Zajedno možemo napraviti značajne promjene i osigurati da naša općina napreduje i raste. Molim vas da podržite našu listu i dopustite mi da budem vaš glas u Općinskom vijeću.

Hvala vam.