Lejla Karović-Kersting

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

vijesti koje sada čitate dolaze iz budućnosti, iz 2028. godine, i predstavljaju viziju za grad Goražde koju je kreirao tim Pokreta NAPRIJED – Goražde.

Ovu viziju ćemo ODLUČNO provoditi, zajedno s mojim kolegama s liste i ja. Naša predanost ovoj misiji je neupitna, i radimo na stvaranju realnih i ostvarivih ciljeva koji će donijeti stvarne promjene za naš grad.

Vizija je razvijena na temelju izjava i potreba anketiranih stanovnika Goražda. Ovaj princip uvažavanja građanskih mišljenja bit će osnova našeg strateškog djelovanja nakon što dobijemo vaše povjerenje. Verujemo da samo zajedničkim radom možemo stvoriti održive i kvalitetne promjene.

Unatoč postojećim preprekama i novim izazovima, naš krajnji cilj ostaje pravično i transparentno upravljanje resursima grada Goražde. Vjerujemo da je opća dobrobit jedina pravična dobrobit za sve građane pojedinačno i složno ćemo raditi na njenom ostvarivanju. Naša predanost će biti usmjerena na osiguranje transparentnosti i odgovornosti u svakom koraku našeg rada.

Kreiranje održive politike moguće je samo uz konkretnu participaciju svih pojedinaca. Stoga, očekujemo vaš aktivan angažman u kreiranju budžeta i donošenju odluka koje će utjecati na vašu zajednicu. Vaše potrebe i prijedlozi bit će naša obaveza, i želimo omogućiti svakom građaninu da prati status vlastitih prijedloga putem naše aplikacije i web stranice grada Goražda. Na taj način bit ćete u mogućnosti pratiti napredak i razvoj vaših ideja i prijedloga u stvarnost.

Pored toga, koristit ćemo sve dostupne alate kako bismo osigurali da rješavanje problema izvan naše nadležnosti bude obvezujuće drugim odgovornim instancama. Naša posvećenost će uključivati rad sa svim relevantnim institucijama i partnerima kako bismo osigurali da se svi izazovi adresiraju na pravilan način.

Na ovaj način želimo učiniti grad Goražde mjestom gdje će se svi osjećati uvaženim i dostojanstvenim građanima, aktivnim kreatorima vlastitog napretka i prosperiteta. Vaša podrška našem timu i meni je prvi, a ujedno i odlučujući korak ka realizaciji ove vizije.

Samo NAPRIJED za grad Goražde!