2. Belma Muharemović

Ja sam Belma Muharemović i kao kandidatkinja za GV Cazin posvećena sam borbi za ravnopravnost polova i prava žena. Moj cilj je stvoriti društvo u kojem će žene imati jednake prilike u svim aspektima života. Ravnopravnost polova ne samo da doprinosi povećanju BDP-a i inovacija, već i osigurava jednake prilike za sve i poboljšava zdravstvene ishode za žene. Svjesna sam izazova s kojima se žene suočavaju, kao što su diskriminacija na radnom mjestu, nerazmjerno raspoređeni neplaćeni rad te nasilje i zlostavljanje.

Moj pristup rješavanju ovih problema uključuje nekoliko ključnih inicijativa. Prvo, fokusiram se na edukaciju i podizanje svijesti o ravnopravnosti polova. Organizirat ću kampanje i radionice koje će omogućiti ženama da prepoznaju svoja prava i bore se protiv diskriminacije.

Također, zalažem se za zakonske promjene koje će omogućiti jednake plate za jednak rad i pružiti zaštitu ženama na radnom mjestu. Vjerujem da će ove promjene smanjiti “stakleni strop” koji često ograničava napredovanje žena u karijeri.

Podrška ženskom poduzetništvu je još jedan važan aspekt mog rada. Planiram osigurati resurse, mentorstvo i mreže podrške za žene koje žele pokrenuti vlastiti biznis. Ove mjere će omogućiti ženama da ostvare svoje poslovne ciljeve i doprinesu ekonomiji.

Ravnomjerna raspodjela neplaćenog rada je također ključna. Radit ću na inicijativama koje će potaknuti ravnomjerniju raspodjelu kućanskih poslova između muškaraca i žena, čime ćemo smanjiti teret koji često pada na žene.

Posebnu pažnju posvetit ću podršci žrtvama nasilja. Razvijat ću programe koji uključuju sigurne kuće, pravnu pomoć i savjetovanje kako bi se žrtvama pružila adekvatna zaštita i podrška. Suradnjom s nevladinim organizacijama i stručnjacima, osigurat ćemo učinkovitu i prilagođenu pomoć žrtvama nasilja, stvarajući sigurnije okruženje i podržavajući njihov povratak u normalan život.

Moj cilj je stvoriti pravednije i prosperitetnije društvo kroz ove inicijative, kako bi žene imale jednake prilike za uspjeh i sigurnost u svom svakodnevnom životu. Ravnopravnost polova je ključ za napredak društva i ja ću se posvetiti tome da se ta ravnoteža postigne.