Da li Brisel ima hrabrosti da stane uz BiH?

Na poziv EU komisije početkom naredne sedmice u Briselu će se održati sastanak sa nekim bh političkim liderima.
Očekivati je ponovo suprotstavljene stavove oko 14 EU prioriteta. Ponovo ćemo se vrtiti u krug, a Bosna i Hercegovina će gubiti dragocjeno vrijeme. Da bi znali na čemu smo predlažem bosanskim predstavnicima jednostavno rješenje:
Pozivam Evropsku komisiju da spriječi kolaps procesa reformi u BiH tako što će organizirati posebnu medjunaporodnu konferenciju uz učešće predstavnika-ambasadora država Kvinte / Vijeća za implementaciju mira / PIC-a kako bi se u paketu usvojilo 14 prioriteta za otvaranje pregovora za pristupanje BiH Evropskoj uniji. Takva konferencija bi spriječila uslovljavanja i prijetnje otcijepljenjem i dizanjem tenzija i sve strane stavila u isti položaj jer je očito da je ispunjavanje ovih uslova postao ruski i evropski hibridni rat kako bi se BiH uvuklo u sukobe i udaljilo od EU.
Nažalost naši susjedi prije svih se prepucavaju preko našega statusa na EU putu, uzrokujući dodatnu političku krizu u našoj domovini.
Milanović protiv promjene deytona, Plenković i Dodik sa Vučićem za promjenu, pa nakon određenog vremena obrnuti stavovi A mi tonemo!….dokle više!
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!