Danas se prisjećamo masakra u Ferhadiji i izražavamo solidarnost s palestinskim narodom

Danas, nakon 32 godine od masakra u Ferhadiji, kada su naši sugrađani prolazili kroz strašne patnje, prisjećamo se te tragedije s tugom i pijetetom. Razmjeri izraelskog genocida u Palestini su neshvatljivi. Posljednji raketni napad na izbjegličke šatore, gdje su živi spaljeni žene i djeca, predstavlja akt genocida i zločin na koji ne smijemo šutjeti.

Od vlasti Bosne i Hercegovine očekujemo jasan stav osude ovog zločina te povlačenje diplomatskih poteza prema Izraelu sve dok se ne uspostavi primirje i započnu pregovori o trajnom miru u Palestini. Višemjesečna agresija, stalno ubijanje civila, protjerivanje Palestinaca, uništavanje cijelih gradova, bolnica, škola i izbjegličkih kampova nas obavezuju da dignemo glas, posebno kao država i narod koji su preživjeli genocid.

Šutnja nad genocidom u Palestini je svojevrsna izdaja genocida koji smo sami preživjeli, jer će nas naša djeca pitati gdje smo bili kada je nestajala jedna cijela država i jedan cijeli narod.

Upućujemo riječi saučešća i podrške palestinskom narodu i Udruženju Palestinaca u BiH zbog ovog sramnog čina agresije i genocida.

 

PRESS  stranke NAPRIJED!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!