DELEGACIJA NAPRIJED! BIH ODAVANJEM POČASTI I POLAGANJEM CVIJEĆA OBILJEŽILA GODIŠNJICU SMRTI GENERALA ARBiH ZIĆRE SULJEVIĆA

Predstavnici NAPRIJED! BiH, rodbina i prijatelji položili su cvijeće na mezar generala Zićre Suljevića u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu.

Zićro Suljević pred početak agresije na BiH, kad se već dalo naslutiti šta se sprema, iako već penzionisan, među prvima je bio u redovima organizatora otpora i učestvovao u pripremi odbrane Bosne i Hercegovine djelujući u Štabu Patriotske lige u BiH.

Početkom rata Suljević postaje član Štaba Teritorijalne odbrane BiH. Gotovo do samog kraja agresije obavljao je dužnost načelnika Operativnog štaba Armije RBiH, nakon čega prelazi da rukovodi Strategijskom grupom za istraživanje u Oružanim snagama BiH. S te dužnosti je  drugi put otišao u penziju.

General Zićro Suljević (1936.) preminuo je u nedjelju uvečer, 23. marta 2008. godine u Sarajevu.

Generale, neka ti je vječni rahmet. Tvoja hrabrost ostaje simbol odlučnosti i inspiracija svim budućim generacijama Bosanaca i Hercegovaca u čuvanju i odbrani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine!

 

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!