Formiran Inicijativni odbor NAPRIJED! Maglaj

U Maglaju je večeras, pred prepunom salom Općinskog vijeća, formiran Inicijativni odbor stranke Naprijed.

Za predsjednika je izabran Jasmin Bilić, zajedno s ostalim privremenim organima stranke, koji će obavljati svoje dužnosti do osnivanja mjesnih odbora i konstituiranja Skupštine općinske organizacije Naprijed Maglaj.

Šemsudin Mehmedović, predsjednik Naprijed BiH, u nadahnutom govoru istakao je da su “Maglajke i Maglajlije prepoznali historijski trenutak i priključili se rastućem pokretu zasnovanom na Novoj bosanskoj politici.”

– Naš glavni fokus je Bosna i Hercegovina u avnojevskim granicama, te osiguranje sigurnosti svakog građanina. Borit ćemo se za dostojanstvo bosanskog čovjeka i pružiti priliku dijaspori. Svaki član naše stranke će imati pravo birati rukovodstvo Naprijed – naglasio je Mehmedović.

Mehmedović je također analizirao geopolitičku situaciju, ističući utjecaj Rusije i raslojavanje Evropske unije, te istaknuo da su gotovo sve političke stranke u BiH postale privatne, ne skrivajući to više.

– Posjedujemo kvalificirane kadrove koji su spremni suočiti se s izazovima u svim područjima. Naravno, naši prioriteti su jasni: članstvo u NATO savezu i Evropskoj uniji. Moramo provesti duboku moralnu obnovu društva – dodao je Mehmedović.

Vedad Silajdžić, potpredsjednik stranke Naprijed, istaknuo je obraćajući se prisutnima da ova politička opcija “neće biti stranka za elite, od elitnih”.

– Svaki dan se susrećem s mladim ljudima i svjedočim njihovom beznađu i depresiji, posebice među obrazovanom mladeži. To se mora promijeniti – naglasio je Silajdžić.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!