NAPRIJED: Imenovanje Vukoje nastavak kadrovskog devastiranja BiH

Kadrovsko devastiranje institucija Bosne i Hercegovine nastavlja se s negativnom tendencijom debalansa na štetu Bošnjaka.

Posljednje u nizu je završna faza oblikovanja ambijenta za izbor Vukoje za sudiju Ustavnog suda, kao jedinog kandidata, što je još jedan u nizu mehanizama blokada efikasnog rada institucija BiH, u ovom slučaju Ustavnog suda BiH, na duži vremenski period (19 godina).

Ovo dodatno osnažuje HDZ, omogućavajući im nastavak korištenje institucija kao sredstva pritiska radi ostvarivanja vlastitih interesa na štetu drugih.

Takav pristup značajno narušava povjerenje građana u nepristranost institucija i njihovu sposobnost da djeluju u općem interesu.

Dugoročne posljedice ovakvih odluka mogu biti ozbiljne, uključujući smanjenje efikasnosti rada institucija, jačanje tenzija među etničkim grupama u BiH te potencijalnu destabilizaciju političke situacije u zemlji.

Svi koji podrže ovakav prijedlog morat će preuzeti odgovornost, a građani će na izborima donijeti najpravedniji sud o njihovim potezima.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!