Mehmedović nakon prozivki Gorice Dodik: Javno, jasno i glasno stajem iza ovog čovjeka!

Predsjednik stranke Naprijed i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović podržao je predsjedavajućeg Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednika Grupe socijalista, demokrata i zelenih u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (SOC) Sašu Magazinovića.
Podršku je iskazao javno nakon što je kćerka predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika Gorica prozvala Magazonovića “izdajicom” te poručila da je njemu treba zabraniti ulazak u Srbiju. Ova oštra reakcija je uslijedila nakon što je Saša Magazinović glasao za prijem Kosova u Vijeće Evrope.

Šemsudin Mehmedović je poručio da neprijatelji domovine napadaju Magazinovića koji je dokazao svoju odanost Bosni i Hercegovini.
Javno, jasno i glasno stajem iza ovog čovjeka sa kojim se u političkim stavovima ponekad i ne slažem, ali kada je u pitanju odbrana državnosti BiH, do sada je pokazao lojalnost! Moramo početi govoriti jedni o drugim pozitivno, time ćemo popravljati ambijent i stanje u kome se nalazimo!Jednostavno drugačiji od drugih! Gledajmo naprijed!”, poručio je Mehmedović.

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!