Mehmedović: ‘Ne lažem ja, Nermine Nikšiću, nego ti!’

Nermine Nikšiću, obmanjuješ javnost i pripremaš teren u dogovoru sa Srbijom. Riječ je o principima na kojima pregovaraš sa Viškovićem, spašavajući Srbiju od duga od 4,5 milijardi maraka i omogućavajući im ulaganje bez plaćanja duga. Koja je to logika, premijeru?

Jedno je graditi dobro-susjedske odnose, ali zašto uvijek na štetu Bosne!

Obzirom da me Nikšić prozvao i rekao da lažem, poručujem Nikšiću da pročita moju reakciju gdje je jasno navedeno oko gradnje HE na toku srednja Drina i HE Buk Bijela. Jasno je da je Nikšić pustio obje informacije, ispipavao puls javnosti i svjesno manipulirao stvarajući zabunu. Drago mi je da je potvrdio istinitost da ne namjerava usloviti Srbiju plaćanjem duga; to nije ni spomenuo. Nije osporio niti jedan element iz moje reakcije: prodao je principe, smatra normalnim ići u projekte sa Srbijom bez rješavanja pitanja duga Srbije prema BiH oko korištenja hidroenergetskih potencijala, što je suština.

Ne možeš, Nermine, tako manipulisati javnost, a da prođe neopaženo. Daješ Srbiji šansu i pripremaš teren da koriste naše hidropotencijale bez plaćanja duga. To se tako ne radi. To je izdaja, zato se očekuje ostavka, a u konačnici odgovaranje pred zakonom. Osim toga, jasno si naveo da iz FBiH učestvuje samo EP BiH, ne i EP HZ HB, ostavljajući prostor Čoviću da traži ustupke za južnu interkonekciju ili druge projekte. Zašto to radiš? Mislite li da su svi oko vas idioti?

Nije ovdje završena priča, Nikšiću!

Nudim vam, premijeru, analizu koju su radili bh stručnjaci; može vam koristiti da naučite o energetskom sektoru i odnosu Srbije prema hidro potencijalima na Drini! Buk Bijela je bolna tačka Bosne, još neistražena!

Lažu vas vaši bliski suradnici!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!