MEHMEDOVIĆ OŠTRO: Neko se u Crnoj Gori mora izviniti, ovo je težak udar i povratak na ‘90-te kada je Crna Gora bila uz Miloševića

Posjeta Dodika predsjedniku Skupštine CG Andriji Mandiću i Crnoj Gori, uoči sastanka u Mostaru, poruka je da Dodik ne prihvata rezultate pregovora unutar BiH koji nisu u interesu “srpskog sveta”. Ova posjeta također šalje istu poruku, potvrđenu današnjim sastankom s Mandićem i posjetom Crnoj Gori.

Sada vidimo kako “srpski svet” već funkcionira u stvarnosti. Crna Gora je razgovarala s jednim predsjednikom entiteta o državnim temama, relacijama i nacionalnim hegemonističkim ciljevima, što se smatra neprihvatljivim. Neko u Crnoj Gori mora se izviniti i snositi posljedice. Ovo je težak udar iz Crne Gore na BiH, podsjećajući na devedesete kad je Crna Gora bila uz Miloševića. MVP mora snažno protestirati i uputiti demarš Crnoj Gori!

Prije sastanka u Mostaru, Dodik je izjavio da poziva na postavljanje interesa tri naroda BiH ispred tuđih geopolitičkih interesa, dok on zastupa geopolitičke interese Srbije i Rusije. Užasno je što Trojka nije pozvala Dodika da se odrekne tih interesa.

(Citat) Dodik: Odlazim u Mostar uvjeren da imamo ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa. Geopolitička situacija je složena. Narodi snažnih historijskih sjećanja na Balkanu uvijek su podložni uticajima koji ih dovode do podnošenja žrtava na oltaru tuđih interesa. Vjerujem da je zajednički interes svih nas da branimo našu demokratiju i interese naših naroda koji su nas birali”, mišljenja je Dodik.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!