Mehmedović poručio Dodiku da mu još preostaje kupiti kartu u jednom smjeru prije zatvora u Vojkovićima

 “KOLIKO KOŠTA GENOCID”

Platili su Bošnjaci svoju slobodu sa više od 100.000 šehida, a Dodik može ukradenim novcem kupiti samo kartu u jednom smjeru, prije nego završi u zatvorskoj ćeliji u Vojkovićima. Besramne laži i uvrede po ko zna koji put dopuštene su čovjeku čija je politika zločinačka, a retorika genocidna, da ih pošalje u javni prostor!

Samo Dodikov ratnoprofiterski mozak može pomisliti da bi narod koji je podnio nadljudske žrtve za slobodu mogao trgovati sa kostima svoje djece koju je ubila politika koju Dodik baštini. Iza provokatorskih uvreda, Dodik je sakrio i prijetnje državnim institucijama da se ukoliko budu provodili zakon neće dobro provesti u RS. Neka Dodik ako vjeruje u to što govori, i ako smije, slijedeći put ne dođe na ročište pred Sud BiH gdje su za njega tek počeli procesi. Bošnjake se ne može isprovocirati, sto Dodik žarko želi, narod koji nije ni poslije genocida krenuo putem osvete zna svoj put, a na njemu je Dodik samo prolazna opasnost. Jedna od mnogih koje su završile na crnoj strani povijesti.

I DA, UPAMTI! MI NISMO NAROD KOJI SE PLAŠI, NAPROTIV POKAZALI SMO HRABROST I OSJETIO JE TO!

Ali u njegovom nastupu se osjeti ogroman strah i neizvjesnost, od poteza koje je sam uzrokovao i doveo i vlastitu kožu u opasnost!
Gospodine Dodik, vaše riječi možda još samo vama djeluju samouvjereno, ali mi nismo ovdje da pokažemo strah, niti se plašimo.

Umjesto toga, fokusirani smo na izgradnju bolje budućnosti za sve. Vi i treba da strahujete, jer dolazi vrijeme kada se mora odgovarati za postupke. Ovo nije kraj nas, već kraj vaše ere starih politika i podjela. Vrijeme je za promjene i nećemo stati dok ne dođe do njih. Niti vas se stidimo niti bojimo! Istina je u našim rukama!

Progonit ćemo vas do vašeg kraja!

ŽRTVE NISU NA PRODAJU!

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!