Mehmedović pozvao na osnivanje koalicije za državnu imovinu u koju bi ušle sve stranke

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović pozvao je na osnivanje “Vanrednog stručnog štaba za državnu imovinu” u kojeg bi svoje predstavnike poslale stranke bez obzira na druga politička razmimoilaženja.

“Koalcija za državnu imovinu je ad-hoc privremena uskotematska koalicija kako bi smo imali potpuni konsenzus o državnoj imovini. Bez obzira na brojne razlike i stranačka razmimoilaženja, Koalicija za državnu imovinu je ‘biti ili ne biti’ za BiH. Pozivam sve političke stranke koje se smatraju probosanski orijentiranim da pristupe ovoj ad-hoc privremenoj uskotematskoj koaliciji te na osnivanje Vanrednog stručnog štaba za državnu imovinu do okončanja cijelog procesa. Svaka od stranaka koja bi pristupila ovoj koaliciji bi imenovala jednog stručnog predstavnika u Vanredni stručni štab za državnu imovinu”, naveo je Mehmedović.

On je kazao da očigledno postoji neka vrsta dogovora između Srbije i nekih međunarodnih faktora, što je vidljivo iz semantičke razine u istupima Visokog predstavnika te da je jasan kurs koji odgovara RS-u.

“Podsjećam na izjavu iz OHR-a da se državna imovina ne može smatrati samo državnom. To je isto kao kad bi smo rekli da imovina N.N. lica upisana u grunt nije samo njegova imovina. Ili da Visoki predstavnik za BiH nije samo Visoki predstavnik za BiH. Takodjer podsjećam na izjave Dodika da se za državnu imovinu koristi model iz USA gdje su savezne države titulari državne imovine. Podsjećam i na izjave Schmidta u kojima je koristio termin ‘podjela’ državne imovine”, napisao je Mehmedović.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!