Muhamed Avdić zahvalio se na podršci, poziva sve da se uključe

“Želim izraziti duboku zahvalnost za podršku koju sam dobio kao zajednički kandidat ispred SDP-a, DF-a, NIP-a i „Naprijed BiH!“ za načelnika općine Srebrenica. Vaša podrška je dokaz jedinstva i zajedničke vizije za bolju budućnost Srebrenice.

Posebno se zahvaljujem predsjednicima lokalnih stranaka koji su prepoznali važnost zajedničkog nastupa, kao i svim ljudima s kojima sam vodio konstruktivne razgovore u proteklom periodu. To su prije svega ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi FBiH Nerin Dizdar, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, predsjednik „Naprijed BiH!“ i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović.

Svi oni su svjesni političke situacije u Srebrenici i njihov doprinos je od neizmjerne važnosti.

Također, želim izraziti žaljenje što je gospodin Hamdija Fejzić izašao sa nezavisnom kandidaturom i nije pružio podršku zajedničkom kandidatu. Uprkos ovoj situaciji, pozivam sve probosanske stranke da udružimo snage i što prije započnemo rad na registraciji birača. Nemojmo dozvoliti da nas obezhrabri činjenica da, osim zajedničkog kandidata, imamo i jednog nezavisnog kandidata.

Pozivam SDA i SBIH da se priključe zajedničkoj inicijativi, kako se u oktobru ne bismo kajali i izbjegli situaciju u kojoj bi se tražili krivci. Uradite to zbog malobrojnih povratnika koji su ostali u Srebrenici i njihove djece.

Iskreno se nadam da će gospodin Fejzić uvidjeti da njegova kandidatura nema izgleda za uspjeh te da će samo otežati Bošnjacima da dobiju ove izbore u oktobru. Vjerujem da će u konačnici prepoznati važnost zajedničkog nastupa i pridružiti nam se u našoj borbi za bolju budućnost Srebrenice.

Hvala vam svima još jednom na podršci.
Zajedno možemo ostvariti promjene koje su nam svima potrebne”, stoji u saopćenju

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!