Nakon reakcije NAPRIJED! BiH, oglasio se član Predsjedništva BiH gosp.KOMŠIĆ: VUJIĆ SAM TREBA PODNIJETI OSTAVKU, AKO TO NE URADI POKRENUT ĆEMO SMJENU

Ambasador Vujić je svojim izjavama izazvao burne reakcije u javnosti, posebno zbog navoda koji su bili netačni i štetni. Njegove tvrdnje, da je Bosna i Hercegovina izvor terorizma u Europi, su već poznati “kliše” od Kolinde Grabar-Kitarović i poznata manipulacija činjenicama kojim se plaše Evropljani od bh. građana, na jedan prepoznatljiv način koji je već viđen tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, u cilju destabilizacije političkih odnosa na Balkanu… A kome je to interes poznato je.

NAPRIJED! BiH ističe da članovi Predsjedništva gosp.Komšić i gosp.Bećirović moraju promijeniti model za saglasnost diplomata jer je počelo ozbiljno štetiti BiH. Bojan Vujić je rezultat pogrešnog modela kojima se daje saglasnost za BH diplomate.  NAPRIJED! BiH traži od članova Predsjedništva BiH Komšića i Bećirovića ali i Cvijanovićke odgovornost za ambasadora BiH Bojana Vujića. Hitno i neodložno, u suprotnom ovo bi postala diplomatska parksa antibosanskih ambasadora Bosne i Hercegovine.

Povodom skandalozne izjave ambasadora Vujić, danas se oglasio član Predsjedništva gosp.Željko Komšić:

KOMŠIĆ: VUJIĆ SAM TREBA PODNIJETI OSTAVKU, AKO TO NE URADI POKRENUT ĆEMO SMJENU!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić reagirao je na sraman istup stalnog predstavnika BiH pri UN Bojana Vujića.

– Mislim da ambasador Vujić nakon ovakvih neistinitih i neutemeljenih izjava o svojoj zemlji, treba sam podnijeti ostavku, rekao je Komšić za Vijesti.ba i dodao:

– U slučaju da to ne uradi sam, morati ćemo pokrenuti proceduru njegove smjene koju nažalost, vrlo vjerovatno, neće biti moguće izvesti zbog načina odlučivanja o ovakvim stvarima definisanim Ustavom BiH jer NSRS može oboriti odluku o smjeni Vujića koja bi bila donesena glasanjem 2:1.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH kaže da se Vujić ni sa kim nije konsultovao.

– Vujić nije konsultovao ne samo mene, nego sigurno nije konsultovao ni gospodina Bećirovića, ni ministra Konakovića, a sumnjam da je konsultovao i kabinet gospođe Cvijanović – kaže Komšić.

Podsjetimo, ambasador BiH pri UN-u u Ženevi Bojan Vujić obratio se jučer na sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija gdje je rekao da je “priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH” te da je BiH najopasniji izvor terorizma u Evropi.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!