NAPRIJED! BiH: potreba za hitnom smjenom ambasadora Bojana Vujića od strane Predsjedništva

NAPRIJED! BiH očekuje od članova Predsjedništva BiH, prije svega gosp.Komšića i gosp.Bećirovića smjenu ambasadora BiH Bojana Vujića!

Ambasador BiH pri UN u Ženevi Bojan Vujić obratio se danas na sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija gdje je rekao da je “priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH”, javlja RTRS.

Vujić je na početku obraćanja rekao da je “došao danas ovdje kao predstavnik zemlje koja je više od tri decenije najopasniji izvor terorizma u Evropi iz BiH”.

Potpuno su zamijenjene teze u istupu ambasadora Vujića – produžeci i nasljednici genocidnih politika i politika stvaranja Velike Srbije i Velike Hrvatske danas predstavljaju žrtve dokazanih i presuđenih agresija i ratnih zločina i genocida kao izvor opasnosti i terorizma.

Ovo je već poznati “kliše” od Kolinde Grabar-Kitarović, kojim se plaše Evropljani od BH građana, na jedan prepoznatljiv način koji je već viđen tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, u cilju destabilizacije političkih odnosa na Balkanu..a kome je to interes poznato je.

Srbija je za BiH isto što i Rusija za Ukrajinu. Da je posao na Balkanu obavljen kako treba, Rusija bi znala šta je čeka. Zato se Rusija danas ponaša samouvjereno vjerujući da će dobiti status koji Srbija i Hrvatska imaju kad je u pitanju odnos prema BiH, žrtvi njihovih agresija i zločina.

Prisjetimo se da su nedavno hrvatski mediji upitali: „Gdje je nestalo deset hiljada terorista iz BiH kojima je hrvatski državni vrh plašio Hrvate?“ Pa očito da su nestali u logici i dogovoru u Predsjedništvu BiH da ljudi s crne liste mogu u konzule, a oni koji presude Haškog tribunala zamagljuju plašenjem terorizmom u ambasadore.

Članovi Predsjedništva gosp.Komšić i gosp.Bećirović moraju promijeniti model za saglasnost diplomata jer je počelo ozbiljno štetiti BiH. Bojan Vujić je rezultat pogrešnog modela kojima se daje saglasnost za BH diplomate.  NAPRIJED! BiH traži od članova Predsjedništva BiH Komšića i Bećirovića ali i Cvijanovićke odgovornost za ambasadora BiH Bojana Vujića. Hitno i neodložno, u suprotnom ovo bi postala diplomatska parksa antibosanskih ambasadora Bosne i Hercegovine.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!