NAPRIJED! BiH: Ramazanska čestitka uz poruku nemojmo govoriti loše jedni o drugima, govorimo i činimo dobra djela radi naših budućih generacija

Pruža nam se ogromna mogućnost da posteći vježbamo da ne govorimo o drugima ništa ružno i neprovjereno, već da se posteći navikavamo da o drugima pričamo lijepo.

Promjena naša je u tome da se suzdržimo od ove opake bolesti pojedinca, te je sigurno očekivati značajne promjene u društvu: poštovanje i uvažavanje će biti rezultat toga. Život često donosi izazove i neočekivane prepreke koje nam mogu zamutiti put. No, ključna je sposobnost da se suočimo s tim izazovima hrabro i odlučno, te da nastavimo koračati naprijed bez obzira na sve.

Ovaj svijet što nas okružuje je ogledalo naše unutrašnjosti i našeg stanja duha!Onaj ko vidi i govori da je ovo društvo propalo, da ništa ne valja, zapravo iznosi svoje unutarnje osobine. Ko je zdrav unutar, on takvim vidi i svijet oko sebe, te govori i vidi ga lijepim! Samo takav koji vidi ljepotu, može nas dovesti do cilja, do lijepog! Lijepo pričati, o lijepom misliti, lijepo se ponašati, nadati se lijepom i sigurno će se stići ka lijepom!

Molimo Boga, da nam ovu priliku koju nam nude ovi mubarek dani Ramazana učini još ljepšom pa da i mi budemo jedni od onih koji će misliti lijepo i željeti drugima lijepo.

Koristimo priliku da svim muslimanima poželimo ugodne ramazanske dane, te da ovaj mjesec bude mjesec naše promjene na bolje i da nakon toga osjetimo blagodati naše promjene kao zajednice.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

NAPRIJED! BiH

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!